BIST 9.088
DOLAR 32,37
EURO 34,96
ALTIN 2.325,36
KPSS

ALES'e başvuranlar dikkat bugün sona eriyor

17 Mart tarihinde başlayan ALES başvuruları bugün sona eriyor. ALES'e başvuru nasıl yapılır? 30 Mart tarihinde ALES'e başvuru yapılabilir mi? İşte detaylar...

Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi giriş sınavı için başvurular sona eriyor. 17 Mart itibari ile başlayan ALES 2016 başvuruları için son gün ne zaman? İşte ALES başvuruları ve sınavı ile ilgili ayrıntılar..

Sınavda sayısal ve sözel bölümden oluşan testler uygulanacaktır. Sınav saat 09.30'da başlayacak ve cevaplama süresi 150 dakika (2,5 saat) olacaktır. Bu sınavın sonuçları, açıklandığı tarihten itibaren üç yıl süreyle geçerlidir.

ALES SINAV ÜCRETİ NE KADAR?

Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı(ALES) için başvuru ücretleri 80,00 TL'dir. Adaylar bu ücreti yatırmadıkları takdirde sınava giremezler. Adayların sınav başvuru ücretlerini aşağıda belirtilen banka veya şubelerine yatırmaları gerekmektedir. ALES sınavına girecek olan adayların, 80,00 TL olan sınav ücretlerini, başvuru kılavuzun son sayfasında bulunan bankalardan birine ya da ÖSYM’nin internet sayfasında yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı/banka kartı ile başvuru süresi içinde yatırılacak. ALES son başvuru tarihi 30 Mart, ALES ücretinin ise son yatırılma tarihi 31 Mart. ALES ödemeleri, PTT şubeleri, internet bankacılığı, banka şubeleri aracılığıyla da ödenebilecek. Adaylar, ALES sınav ücretini, Akbank, Denizbank, Halk Bankası, Kuveyt Türk Katılım Bankası, Türk Ekonomi Bankası, Ziraat Bankası aracılığıyla gerçekleştirebilecek. Sınav ücreti ödeme işlemleri 17-30 Mart tarihleri arasında saat 23:59'a kadar devam edecek.

ALES SINAVI NE ZAMAN YAPILACAK?

ALES Başvuruların sona ermesinden sonra 08 Mayıs 2016 da yapılacak olan sınavın sonucu 25 Mayıs 2016 tarihinde açıklanacak.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR