BIST 9.080
DOLAR 32,39
EURO 34,99
ALTIN 2.325,01
KPSS

ALES ve KPSS başvuruları bazı illerde uzatıldı

ALES ve KPSS başvurularında flaş değişiklik yapıldı. Bazı illerde terör mağduru olan vatandaşlar nedeniyle başvuru süreleri uzatıldı.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), sokağa çıkma yasağı uygulanan Mardin'in Nusaybin, Hakkari'nin Yüksekova, Şırnak'ın İdil, Diyarbakır'ın Sur ve Silvan ilçeleri ile Şırnak merkezde, ALES ve KPSS Lisans'a başvuru süresini 13 Nisan'a kadar uzattı.

Açıklamaya göre, buralarda görev yapan asker, polis ve diğer kamu görevlileri, genel amaçlı dilekçe ve başvuru tarihleri arasında görevli olduğunu gösterir üst amir onaylı resmi yazıyla bu illerdeki sınav koordinatörlüklerine veya ilçelerdeki başvuru merkezlerine giderek başvurularını tamamlayabilecek.

Başvuru esnasında kullanılan tüm belgeler, il sınav koordinatörü veya başvuru merkezi yetkilisi tarafından ÖSYM Başkanlığına gönderilecek. 2016 ALES İlkbahar Dönemi ve 2016 KPSS Lisans başvurularının başladığı 17 Mart 2016 itibariyle Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü Adres Kayıt Sistemine göre bu ilçelerde ikamet etmekte olan diğer adaylar da ilgili illerde sınav koordinatörlüklerine veya ilgili ilçelerde başvuru merkezlerine başvuracak.

BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK?

Başvuru ücreti ödeme işlemleri, bankadan bizzat ödeme yapacak adaylar için 14 Nisan 2016 tarihi mesai saati bitiminde, ÖSYM'nin internet sayfasındaki "Ödemeler" alanından, kredi kartı veya banka kartı ile ödeme yapacak adaylar için de aynı tarihte saat 23.59'da sona erecek.   

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR