BIST 8.985
DOLAR 32,33
EURO 35,08
ALTIN 2.299,68
GÜNCEL

ALES sonuçları açıklandı mı ÖSYM sorgulama ekranı

ALES 2016 ilkbahar sınav sonuçları ÖSYM sonuç sorgulama sayfasından bugün açıklanıyor. ÖSYM ALES 2016 sınav sonuçlarını bugün saat 10:00'dan itibaren açıklayacak. Sınav sonuçları açıklanır açıklanmaz memurhaber.com'da...

ALES 2016 sınav sonuçları için sayılı saatler kaldı. ÖSYM'den yapılan son dakika açıklamasında ALES sınav sonuçlarının 25 Mayıs Çarşamba günü ÖSYM'nin resmi sitesi olan sonuc.osym.gov.tr'den adayların erişimine açılacağı belirtildi.

ALES 2016 İlkbahar sınavı 8 Mayıs tarihinde ÖSYM tarafından yapılmıştı. Adayların heyecanlı bekleyişi ise artık sona eriyor. ÖSYM tarafından yapılan açıklamada sınav sonuçlarının 25 Mayıs Çarşamba günü adayların erişimine açılacağı ilan edildi.

ALES, biri Bahar Dönemi (genellikle Mayıs ayından) biri Güz Dönemi (genellikle Kasım ayında) olmak üzere yılda 2 kez yapılmaktadır. Sınav başvurularını takiben 1-1,5 ay içerisinde sınav yapılır. Başvuru ve sınav dönemleri ÖSYM’nin internet sitesinden takip edilebilir. Ayrıca başvuru ve sınav tarihleri sitemizden ilgili dönemlerde duyurulmaktadır.

Sınav, 81 il merkezi ile Lefkoşa’da ve Bişkek’te (Kırgızistan) yapılacaktır. Bişkek’te sınav Türkiye saatiyle 09.30’da başlayacaktır.

ALES SINAVINDA ADAYLARIN YANITLADIKLARI TESTLER

Sayısal Puanın Hesaplanabilmesi için: Sayısal-1 (50 Soru)+ Sayısal-2 (50 Soru)+ Sözel-1 (50 Soru)

Sözel Puanın Hesaplanabilmesi için: Sayısal-1 (50 Soru)+ Sözel-1 (50 Soru)+ Sözel-2 (50 Soru)

Eşit Ağırlık Puanın Hesaplanabilmesi için: Sayısal-1 (50 Soru)+ Sayısal-2 (50 Soru)+ Sözel-1 (50 Soru)

ALES'E KİMLER GİREBİLİR?

Yükseköğretim kurumlarında öğretim görevlisi, okutman, araştırma görevlisi, uzman, çevirici ve eğitim öğretim planlamacısı kadrolarına açıktan veya öğretim elemanı dışındaki kadrolara naklen atanmak ve lisansüstü eğitimi programlarında öğrenim görmek isteyenlerin ALES'e girmesi gerekiyor.

Yükseköğretim Kurulu tarafından izin verilen yükseköğretim kurumlarındaki öğretmenlik sertifika programlarına öğrenci seçme ve yerleştirme işlemlerinde de ALES sonuçları kullanılacak.

Bina girişinde yığılmaya yol açılmaması için adayların çanta ve benzeri eşyalarını sınava girecekleri binalara getirmemeleri, sınava metal aksesuar içermeyen sade bir kıyafetle gelmeleri, sınavın başlama saatinden en az 1 saat önce sınav yapılacak bina önünde bulunmaları gerekiyor.

ALES başladıktan sonra adayların ilk 110 dakika ve son 15 dakika içinde sınav salonunu terk etmeleri, kısa bir süre için bile olsa -tuvalete gitmek dahil- sınav salonundan çıkmaları yasak olacak. Salondan her ne sebeple olursa olsun çıkan aday, bir daha içeri alınmayacak ve sınavın ilk 110 dakikası dolana kadar sınav binasında bekletilecek.

Giriş belgesini kaybeden adaylar, tekrar internetten edinebilecek. Adaylar, internetten edinecekleri bu belgelerin renkli veya siyah beyaz çıktılarını sınavda yanlarında bulundurmak zorunda olacak. Belge üzerinde adayın fotoğrafı bulunması ve adayların, bu belgelerinin yazıcıdan dökümünü edinirken belge üzerinde adayın fotoğraflarının görünür olmasına özen göstermesi gerekiyor.

Adaylarımızın, sınava girebilmesi için giriş belgesinden başka, nüfus cüzdanı veya pasaportunun da yanında bulunması zorunlu olacak.  Nüfus cüzdanı, pasaport dışında zorunlu askerlik görevini ifa eden er veya erbaşlar ile askeri öğrenciler için askeri kimlik belgesi (Bu özel durum, muvazzaf askerler için geçerli değil), tutuklu veya hükümlü adayların bu durumlarını kanıtlayan fotoğraflı resmi belge, Türk vatandaşlığından izin ile ayrılanlar ve bunların kanuni mirasçılarına ait pembe ve mavi kartlar kabul edilecek.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR