BIST 9.652
DOLAR 32,59
EURO 34,85
ALTIN 2.498,66
KPSS

ALES sınav giriş belgesini unutmayın ALES yarın yapılacak!

2015 ALES sınav giriş belgesini kaybedenler yarınki ALES sınavına giremeyecek. Sınava girmeden evvel ALES giriş yeri sorgulamasını yapmayı ve belgelerinizi kontrol etmeyi unutmayın! 22 Kasım 2015 Pazar günü yapılacak olan Akademik Personel ve Lisansüstü E

2015 ALES giriş belgesi ve 2015 ALES sınav giriş yeri sorgulaması ALES'e girmeden evvel en çok dikkat etmeniz gereken 2 nokta.... memurhaber.com 22 Kasım Pazar günü yani yarın gerçekleşecek olan ALES sınavı için gereken belgeleri ve dikkat etmeniz gereken noktaları sizler için derledi.

22 Kasım Pazar günü yapılacak olan ALES sınavının giriş yerlerinin belli olmasıyla sınava girecek adayların heyecanı arttı. ÖSYM internet sitesinde yer alan duyuruya göre, 22 Kasım Pazar günü saat 09.30'da yapılacak. ALES sonbahar dönemi sınavına başvuran adayların, sınava girecekleri bina ve salonlar belli oldu. ALES sınavına girecek adaylar, sınava girecekleri yer bilgisini gösteren giriş belgelerini, T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleri ile ÖSYM'nin "https://ais.osym.gov.tr" internet adresinden alabilecek.

GİRİŞ BELGENİZİ ASLA UNUTMAYIN!

Belge üzerinde adayın sınava gireceği merkez, bina, salon bilgileri ile adayın fotoğrafı bulunacak. Adayların bu belgelerin yazıcıdan dökümünü edinirken, belge üzerinde fotoğraf olmasına özen göstermeleri ve belgelerinin renkli ya da siyah beyaz çıktılarını sınav günü yanlarında bulundurmaları gerekiyor.

SINAVDA BULUNDURULMASI GEREKENLER

Sınav günü sınav görevlilerinin, fotoğrafından adayın kimliğini belirlemede güçlük çektiği takdirde, adayı sınava almayabileceği veya adayın sınavının geçersiz sayılabileceği göz önünde bulundurulmalıdır. Bu belgelerini eksiksiz olarak yanında bulundurmayan bir aday, mazereti ne olursa olsun, sınava alınmayacak; sınava alınsa bile sınavı geçersiz sayılacaktır. Nüfus cüzdanı olmayan veya nüfus cüzdanında T.C. Kimlik Numarası, soğuk damga veya fotoğrafı bulunmayan adayların, kimlik belgesi nedeniyle sınavda bir hak kaybına uğramamaları, mağduriyet yaşamamaları için sınav kurallarına uygun kimlik belgelerini edinerek sınava girmeleri gerekmektedir.

Sınav ücretinin yatırılması: Adaylar, başvuru işlemini yaptıktan sonra sınav ücretini yatırarak başvurularını tamamlayacaklardır.

Adaylar 70,00 TL olan sınav ücretini kılavuzun son sayfasında belirtilen bankalardan birine veya ÖSYM'nin İnternet sayfasında yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı/banka kartı ile başvuru süresi içinde yatıracaklardır.
Bankaya giderek ücret yatırmak isteyen adayların banka görevlisine başvuruda bildirdikleri T.C. kimlik numarasını ve sınav ücretini yatıracağını bildirmesi, bankadan aldıkları dekont üzerindeki T.C. Kimlik Numarası, adı, soyadı ve sınav adı bilgisini kontrol etmeleri ve dekontu saklamaları gerekir. Adaylar isterlerse banka şubelerine gitmeden İnternet bankacılığı aracılığıyla da bankaya ücret yatırabilirler.

Sonbahar Dönemi Sınavı için 15 Ekim 2015 tarihinde, bankadan ödeme yapacak olan adaylar için mesai saati bitiminde, ÖSYM'nin İnternet sayfasında yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı/banka kartı ile ödeme yapacak olan adaylar için saat 23.59'da sona erecektir.

ALES SINAV GİRİŞ YERİ

Öğrenci Seçme ve yerleştirme merkezi (ÖSYM) tarafından her yıl iki defa yapılanALES sınavı yüksek öğrenim ve akademik personal olmak için gerekli.ALES sınavı İlkbahar ve Sonbahar dönemi olmak üzere yılda iki kez gerçekleştiriliyor.

ALES sınavına girecek adaylar heyecanlaALES sınav tarihini bekliyor. Peki 2015 Sonbahar DönemiALES sınavına girecek adayların yapması gerekenler neler? İşte detaylar!

ALES sınavında hangi alandan sorular çıkıyor?

ALES sınavında adaylara sayısal ve sözel bölümden oluşan bir test uygulanıyor. Sınavda uygulanacak testin sayısal bölümünde 40'ar sorudan oluşan iki test (Sayısal-1 ve Sayısal-2 Testleri); sözel bölümünde ise 40'ar sorudan oluşan iki test (Sözel-1 ve Sözel-2 Testleri) yer alıyor.

ALES sınavında kim hangi soruları çözüyor?

ALES sınavında bütün adaylar dört testten yüksek olarak hesaplanmasını istedikleri ağırlıklı puana uygun en az üçünü seçerek toplamda en az 120 soru cevaplandırıyor. Adaylar istedikleri takdirde bütün testleri cevaplandırabiliyor.

ALES sınavındaki testlerin içeriği neler?

Sayısal-1 ve Sayısal-2 Testleri adayların sayısal ve mantıksal akıl yürütme becerilerini ölçmeye yönelik sorulardan oluşuyor. Sayısal-2 Testindeki sorular, Sayısal-1 Testindeki sorulara göre daha ileri düzey sorular oluyor. Sözel-1 ve Sözel-2 Testleri ise, sözel akıl yürütme becerilerini ölçmeye yönelik sorulardan oluşuyor. Test soruları, farklı alanlardan gelen yükseköğretim kurumu mezunlarının cevaplayabilecekleri nitelikte oluyor.
ALES'te toplamda 160 soru sorulmaktadır. Bunlar 40 sayısal 1, 40 sayısal 2, 40 sözel 1 ve 40 sözel 2 şeklindedir. Bu sorulardan adaylar alanlarına göre 120 tanesini seçip çözmek zorundadırlar. Sayısal ve eşit ağırlık alanından olanlar sayısal 1, sayısal 2 ve sözel 1 kısımlarını çözmek zorundadırlar. Sözel alanından olanlar ise sayısal 1, sözel 1 ve sözel 2 testlerini çözmek zorundadırlar. Sınav süresi ise 150 dakikadır.

ALES Tedbirleri

Erzurum Emniyet Müdürlüğü'nce 22 Kasım Pazar günü yapılacak olan ALES sınavı öncesi bir dizi tedbir alınacağı belirtildi.

Emniyet Müdürlüğü'nce yapılan yazılı açıklamada, ÖSYM Başkanlığı tarafından Akademik Personel ve Lisansüstü eğitim sınavının (2015ALES Sonbahar Dönemi) 22 Kasım 2015 günü Saat: 09.30'da (150 Dakika) tek oturum halinde yapılacağı belirtilerek, “ÖSYM tarafından yürütülen sınav öncesi alınacak güvenlik önlemleri yanı sıra adayların her türlü müdahaleden uzak bir ortamda sınava girmelerinin de son derece önemli olduğu, sınav uygulanması esnasında, sınav binaları çevresinde meydana gelen aşırı gürültünün bazı adayların dikkatini dağıttığı ve başarısız olma endişesi ile heyecanlanmalarına sebep olduğu, bu durumdan etkilenen adaylarda ve ailelerinde çok büyük üzüntülere neden olduğu ÖSYM tarafından önemle vurgulanmaktadır. Bu nedenle sınav esnasında sınav binaları çevresinde, güzergâhlarında düğün konvoyu, inşaat çalışmaları, Pazar yerleri vb. gibi gürültü oluşumunun yapılmamasını; Ayrıca; bluetooth kulaklık, kamera özellikli kulaklık, kalemler ile cep telefonu, tüketim maddeleri, çanta, kalem, silgi, küpe, kolye, broş vb. takı, metal para, metal içerikli aksesuarlar (şeffaf ambalaj içerisindeki su ve alyans hariç) ve eşyalarla kopya çekmeye elverişli cihazların girişine kesinlikle müsaade edilmeyecektir.” denildi.

2015 ALES sınav giriş belgesi almak ve ALES sınav giriş yeri sorgulaması yapmak için haberimize bakınız. 22 Kasım 2015 Pazar günü yapılacak olan Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı) (ALES) sınav giriş yerlerini haberimizdeki bağlantıya tıklayarak öğrenebilirsiniz. En güncel eğitim haberlerini yenisafak.com adresinden takip edebilirsiniz.
Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR