BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
GÜNCEL

ALES başvurusu nasıl yapılır ÖSYM başvuru ücreti

Akademik kariyerine devam etmek isteyen adayların heyecanla beklediği ALES başvuruları bugün yani 15 Mart tarihinde başladı. Peki 2016 ilkbahar ALES sınav ücreti ne kadar oldu? ALES'e ilk girecek adaylar nasıl başvuru yapacak? Detaylar haberimizde...

Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES) İlkbahar dönemi sınav başvuruları bugün başladı. 28 Mart Pazartesi tarihine kadar devam edecek olan ALES başvuruları internet üzerinden yapılabilecek mi? Detaylar memurhaber.com'da

Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES) İlkbahar dönemi sınavı başvuruları başlıyor. ÖSYM'nin 2016 sınav takvimine göre, belirlenen 2016 ALES başvuruları, 28 Mart 2016 Pazartesi tarihinde sona erecek. ALES’e girecek adayla için sınav tarihi, 8 Mayıs 2016 olacak. ALES sonuçlarının açıklanmasından sonra sonuçlar üç yıl süre ile geçerli olacak.

ALES BAŞVURULARI NASIL YAPILIR?

ALES Başvuruları, 15-28 Mart tarihleri arasında ÖSYM’nin resmi web adresinden yayımlanacak olan 2016 ALES İlkbahar Dönemi Başvuru Kılavuzu ile yapılacak. ÖSYM Aday İşlemleri sisteminde geçerli fotoğrafı ve geçerli eğitim bilgisi bulunan adaylar; başvurularını bireysel olarak internet aracılığıyla (https://ais.osym.gov.tr) gerçekleştirebilecek.

 ALES'E İLK KEZ BAŞVURAN ADAYLAR NE YAPACAK?

ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminde geçerli bir fotoğrafı ve/veya eğitim bilgisi bulunmayan adaylar ise başvurularını, başvuru merkezlerinden tamamlayacak. Eğitim bilgisinde değişiklik olan adaylar ise başvurularını, sadece ÖSYM Sınav Koordinatörlükleri’nden yapabilecek. 

2016 ALES SINAV ÜCRETİ NE KADAR OLDU?

ALES sınavına girecek olan adayların, 70,00 TL olan sınav ücretlerini, başvuru kılavuzun son sayfasında bulunan bankalardan birine ya da ÖSYM’nin internet sayfasında yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı/banka kartı ile başvuru süresi içinde yatırılacak.

ALES SINAV ÜCRETİ NASIL YATIRILACAK?

ALES ödemeleri, PTT şubeleri, internet bankacılığı, banka şubeleri aracılığıyla da ödenebilecek. Adaylar, ALES sınav ücretini,  Akbank, Denizbank, Halk Bankası, Kuveyt Türk Katılım Bankası, Türk Ekonomi Bankası, Ziraat Bankası aracılığıyla gerçekleştirebilecek. Sınav ücreti ödeme işlemleri 15 - 28 Mart tarihleri arasında saat 23:59'a kadar devam edecek. 

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR