BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 34,89
ALTIN 2.425,32
GÜNCEL

ALES 2016 sınav sonuçları açıklanma tarihi

ALES 2016 ilkbahar dönemi sınav sonuçları açıklandı mı? ALES 2016 sınav sonuçları açıklanma tarihi belli oldu. ALES 2016 sınav tarihi açıklanma tarihi tıkla sınav sonuçlarını öğren. İşte detaylar...

ALES 2016 sonucu ne zaman açıklanacak? Akademisyen olmak isteyenlerin gireceği sınavlardan biri olan ALES sonuçları açıklandı mı? Detaylar memurhaber.com'da.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı'nı (ALES) 8 Mayıs 2016 Pazar günü gerçekleştirdi. Türkiye'de 81 ilde, bunun yanında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) başkenti Lefkoşa ve Kızgızistan'ın başkenti Bişkek'te gerçekleştirilen sınavın ardından 10 Mayıs 2016 Salı günü sınav soruları ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi üzerinden sınavda sorulan soruların tamamı 10 gün süreyle adayların erişimine açıldı.

ALES SINAV SONUÇLARI YARIN YANİ 25 MAYIS'TA AÇIKLANACAK

ÖSYM artık sınav sonuçlarının açıklanması sürecinde adayları çok fazla bekletmiyor. ALES sonuçları için de bu durum geçerli olacak ve adaylar 25 Mayıs 2016 Çarşamba günü ALES sınav sonuçlarına erişebilecekler.

ÖSYM MOBİL UYGULAMASI İLE SONUÇLARI ANINDA ÖĞRENİN!

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), adayların sonuçları öğrenmesini kolaylaştırmak adına ÖSYM Mobil uygulamasını duyurdu. 2015'in son çeyreğinde hem Android hem de iOS'tan kullanılabilen ÖSYM Mobil uygulaması adayların sonuçlara kolaylıkla ulaşabilmelerini sağlıyor. Uygulamayı bir kez indiren ve ardından güncelleme yapan adaylara sonuçlar ÖSYM Mobil sayesinde otomatik bildirimler olarak gelecek. Böylece adaylar sonuçlardan anında haberdar olabilecekler. Bir diğer güzelliği ise sürekli uygulamaya giriş yapmanız gerekmeyecek. İndirme işleminin ardından giriş yapılan uygulama telefonunuzda açık olacak ve istediğinizde sonuçlara erişebilme imkanı sağlayacak. Sadece sınav sonuçları değil, yerleştirme sonuçları da uygulamadan öğrenilebiliyor. Ayrıca adaylar istediklerinde geçmiş dönemlerde girdikleri sınavların sonuçlarına da uygulamadan erişebiliyorlar.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR