BIST 9.722
DOLAR 32,54
EURO 34,86
ALTIN 2.426,78
KPSS

ALES 2016 giriş belgesi çıkarma gerekli evraklar

ALES 2016 sınavı 08 Mayıs tarihinde yani bu pazar yapılacak. Sınava girecek adayların merak ettiği konulardan biri de belge götürüp götürülmeyeceği. ALES sınavı nasıl olacak, ilkbahar ALES sınav sonuçları tıkla öğren...

ALES 2016 sınavına az bir süre kaldı. 2016 ALES giriş yerleri belli oldu. 8 mayıs pazar günü yapılmakta olan ALES için ALES giriş yerlerini bilmek gerekiyor.

ALES giriş yerlerini öğrenmek isteyen adaylar ÖSYM’nin resmi sitesinden aday işlemleri sayfasına girerek ALES giriş yerlerini öğrenebilirler. 2016 ALES yani Akademik Personel ve Lisansüstü eğitim giriş sınavı (2016 ALES - ilkbahar Dönemi) 8 Mayıs pazar gününde yapılacaktır. Ales'e başvuran adayların ALES giriş yerleri olan salon ve binaların atanma işlemleri tamamlanmış bulunmaktadır. ÖSYM tarafından yapılan açıklama ile ALES’e başvurmuş adaylar ALES giriş yerlerini göstermekte olan ALES giriş yerlerini kolay bir şekilde TC kimlik numaları ve de aday şifreleri ile ÖSYM nin kendi resmi sitesinden almaları mümkün olacaktır. Sınava girecek olan adaylar için sayısal ve de sözel bölümlerden oluşmakta olan bir test uygulanacaktır. 

ALES GİRİŞ YERİ SORGULAMA EKRANI

Sınavda uygulanmakta olan testin sayısal kısmında 40 sorudan oluşan iki test yani sayısal- 1 ve sayısal- 2 testleri; sözel kısımda ise 40 sorundan oluşmakta olan iki test yani sözel -1 ve de sözel -2 testleri yer alacaktır. Sayısal- 1 ve de sayısal- 2 testleri sınava girecek olan adayların sayısal ve mantıksal akıl yürütme yani muhakeme becerilerini ölçmeye yönelik sorular bulunuyor.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR