BIST 9.645
DOLAR 32,54
EURO 34,89
ALTIN 2.434,25
ÖĞRETMEN

Akademisyenlerden 50/D çıkışı statüler değişti

674 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile hiçbir ayrım gözetmeksizin tüm ÖYP'li araştırma görevlilerinin 50/D kadrosuna geçirilmesine YÖK önünde tepki gösterdi.

Akademisyenlerin 50D'ye geçirilmesine tepkilere neden oldu.Üniversitelerde kadrolu olarak çalışan ve aynı zamanda eğitimlerine devam edebilen Öğretim Üyesi Yerleştirme Programı kapsamındaki araştırma görevlilerinin statüleri değiştirildi.

2547 sayılı kanunun 33’e a maddesine göre üniversitelerde kadrolu çalışan araştırma görevlileri, aynı sayılı kanunun 50’ye D maddesi kapsamına alınarak geçici çalışan statüsüne düşürüldü.

Kadrolu çalışma hakkı ellerinden alınan araştırma görevlileri aynı zamanda eğitimlerine devam edememe tehlikesi ile de karşı karşıya kaldı. 2 Eylül 2016’da yayımlanan Kanun Hükmünde Kararname ile statüleri değiştirilen akademisyenler düzenlemeye tepkili.

Öğretim Elemanları Sendikası Genel Başkanı Vahdet Özkoçak, Ulusal Kanal’a yaptığı açıklamada “Akademisyenleri belirsiz bir süreç beklemektedir” dedi.

Üniversitelerden ve YÖK’ten tatmin edici bir açıklama gelmediğini ifade eden Koçak, akademi camiasının eylemlere hazırlandığını belirtti.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR