BIST 8.990
DOLAR 32,33
EURO 35,09
ALTIN 2.299,02
ÖĞRETMEN

Akademisyenler artık okullarda çalışacak

Bakanlık kararıyla üniversitelerde eğitim veren akademisyenler proje okullarda öğretmen olarak ders verecek, müdür de olabilecek.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), ulusal ve uluslararası proje yürüten okulları “proje okullar” olarak belirleyecek. “Milli Eğitim Bakanlığı Özel Program ve Proje Uygulayan Eğitim Kurumları Yönetmeliği” kapsamında bir okulun proje okul olması için bakan onayı gerekecek.

Proje okullarda, üniversitelerde eğitim veren akademisyenler de görev yapabilecek. Öğretmen olarak ders verecek akademisyenler, okul müdürü de olabilecek. Proje okulu olarak belirlenecek okulların merkezi sınavlarda kendi türünde başarı ortalamasına göre il genelinde ilk beş içinde olması şartı aranacak.

PROJE OKULLARDA GÖREV ALABİLECEKLER

Proje okullarda sınıf mevcutları en fazla 30 kişi olacak. Proje okullarda öğretmen olarak görev yapmak isteyenlerin, adaylık süresi dahil en az 4 yıl öğretmenlik yapmış olması gerekecek. Öğretmenler, İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü’nün teklifi ve bakanın onayı ile 4 yıllığına atanacak. Aynı unvanla aynı eğitim kurumunda 8 yıldan fazla süreyle yönetici veya öğretmen olarak görev yapılamayacak.

Proje okullara, öğretim elemanları ders vermek üzere görevlendirilebilecek ve en az doktora düzeyine sahip olmak kaydıyla öğretim üyeleri yönetici olarak atanabilecek. Spor liselerinin müdürleri beden eğitimi öğretmenleri arasından alınacak. Yöneticiler 4 yıllığına görevlendirilecek. Proje okulların, her 4 yılda bir, proje okulu olma niteliklerini taşıyıp taşımadıkları proje okulu belirleme komisyonu tarafından değerlendirilecek. Yabancı dil öğretimi amacıyla çalışma izni olan yabancı uyruklulardan ek ders ücreti karşılığı görevlendirme yapılabilecek.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR