BIST 9.465
DOLAR 32,60
EURO 34,80
ALTIN 2.488,52
ÖĞRETMEN

Akademide yeni dönem başlıyor!

Ahmet Davutoğlu'nun başbakanlığının son günlerinde imza attığı yasa tasarısı ile akademiden ayrıldıktan sonra bakan olan akademisyenlerin, bu görevlerinden sonra yeniden üniversiteye atanabilmesinin önü açılıyor

Milli eğitim Bakanlığı'nın (MEB) Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair tasarı, önceki gün TBMM Başkanlığı'na sunuldu.

Milliyet'te yer alan habere göre tasarıyla birlikte Bakanlar Kurulu'nda ve Yasama Organı üyeliğinde bulunanların tecrübelerinden, yükseköğretim kurumlarında yararlanabilmek için düzenleme yapılacak.

VEKİL OLDUKTAN SONRA AKADEMİYE DÖNECEK

Bu kişiler, ayrıldıkları yükseköğretim kurumlarına kadro şartı aranmaksızın, bir başka yükseköğretim kurumuna ise uygun kadro olması halinde atanabilecek. Yani bir öğretim üyesi suç işleyerek üniversiteden atılmış dahi olsa bir kere vekil olduktan sonra akademiye dönebilecek.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ensar Vakfı'nın 37. Olağan Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, "Biliyorsunuz imam hatiplerde proje okullarımız var. Bunlardan seçim yapmak suretiyle bazı profesörlerimiz, bazı doçentlerimiz, bazı yardımcı doçentlerimiz veya doktorasını yapmış hocalarımız acaba imam hatiplere müdür olmazlar mı? Geçmişte bu ülkede bunun örnekleri başka okullarda var. Şimdi ben de teklif ediyorum" demişti.

Erdoğan'ın bu açıklamasının ardından Yıldırım Beyazıt Üniversitesi (YBÜ) öğretim üyesi Ahmet Ünsal, "Birikim ve tecrübemizle bu alanda faydalı olabileceksek bu göreve talip olalım diye düşündük" demişti.

Erdoğan'ın açıklamasının ardından, kanun tasarısına bir madde eklendi. Maddede, "Yurtiçi veya yurtdışında, yerli veya yabancı kurum ve kuruluşlarla veya başka ülkelerle işbirliği anlaşması çerçevesinde kurulan ve ulusal veya uluslararası proje yürüten okul ve kurumlar, bakan onayı ile proje okulu olarak seçilen ve belirli eğitim reformu ve programları uygulanan okul ve kurumlar ile bakan onayıyla doğrudan bakanlık merkez teşkilatına bağlanan kurumlara yapılacak öğretmen atamaları ve yönetici görevlendirmeleri bakan tarafından yapılır. 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu'nun 38. maddesi kapsamında üniversitelerde görev yapan öğretim elemanlarına bu okullarda okul müdürlüğü görevi verilebilir" ifadeleri yer aldı.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR