BIST 9.138
DOLAR 32,38
EURO 35,03
ALTIN 2.326,89
GÜNCEL

AK Parti'nin MHP'nin jestine karşılık destek vereceği 3 il

Yeni Şafak yazarı Mehmet Acet, 3 büyükşehirde aday çıkarmayacağını MHP'ye yapılacak jestin ayrıntılarını yazdı. Buna göre AK Parti Mersin, Manisa ve Osmaniye'ye MHP adayları desteklenecek.

2019 yerel seçimleri için AK Parti ve MHP yeniden ittifak yapma kararı aldı. Üç büyükşehirde aday çıkarmayacağını söyleyen Bahçeli'nin açıklaması gündeme oturdu. Peki AK Parti bu jeste nasıl karşılık verecek? İktidar partisi kulislerini yakından takip eden Yeni Şafak yazarı Mehmet Acet, edindiği bilgileri bugünkü yazısında paylaştı:

"(...)MHP lideri Bahçeli, partisinin İstanbul, Ankara ve İzmir’de aday çıkarmayıp buralarda Ak Parti’nin adaylarına destek vereceğini açıklamıştı.

Ak Parti çevreleri ise, yapılacak olan müzakerelerde büyükşehir, il ve ilçeler üzerinden çalışmalar yürütüleceğini kamuoyuna açık mecralarda da dile getirdiler.

Şu an için Osmaniye, Mersin ve Manisa’da MHP adaylarının desteklenmesi ihtimali artmış durumda. Ama bu çerçevenin daha da genişleyeceği konuşuluyor.

 
Mesela, Ankara Etimesgut’ta MHP, bir başka ilçede de Ak Parti adayı ile ortaklaşa seçimlere gidileceği söyleniyor.

Antalya Büyükşehir’de MHP’nin Ak Parti adayına, Alanya’da ise, Ak Parti’nin MHP adayına destek verebileceği dillendiriliyor. Bunların hepsi şu an için, kesinleşmiş veriler değil tabii.

Dediğimiz gibi uzlaşma sağlanıp nihai anlaşma açıklanana kadar hiçbir şey için bu böyledir diyemeyiz."

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR