BIST 9.530
DOLAR 32,52
EURO 34,87
ALTIN 2.485,33
GÜNCEL

AK Parti'de yerel seçimlerde bir ilk gerçekleşecek!

Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya, AK Parti'nin 31 Mart'taki yerel seçimler öncesi izleyeceği propaganda stratejisini yazdı. Buna göre ilk kez dijital zeminde interaktif olarak propagandayı hedefleyen, her il, hatta mahalle için ayrı sanal odaların oluşturulduğu model uygulanacak.

AK Parti 2019 yerel seçimlerinden zaferle çıkmak için propaganda yöntemlerine yönelik çalışmasını tamamladı. AK Parti’de konuyla ilgili Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal’ın başkanlığında çalışmasını yürütülüyor. Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya, "AK Parti propaganda yöntemini belirledi: Her bölgede her gün sanal miting…" başlıklı yazısında yeni yöntemi böyle anlattı:

"AK Parti seçimde 2 yol uygulamayı hedefliyor… İlki televizyonlar, radyolar, internet siteleri, gazeteler, billboardlarda sürekli yer alıp seçmenin ötekini düşünmesine fırsat tanımayan klasik yöntem…

SANAL ODALAR MODELİ
Diğeri de bu seçimde ilk kez uygulanacak dijital zeminde interaktif olarak propagandayı hedefleyen, her il, hatta mahalle için ayrı sanal odaların oluşturulduğu model…

Buna göre bir bölgede hangi konu önem arz ediyor ve tartışılıyorsa, lokal odaklı propagandanın gerçekleştirilmesi amaçlanıyor.

 Eğer bir mahallede yol bozukluğu veya çöp sorunu ya da elektrik kesintisi en çok tartışılan konu ise bunun çözümüne yönelik politika geliştirilmesi ve belediye başkan adayının da sanal ortamda çözüm modellerini aktaracağı yapılanmaya gidiliyor.

Böylece bir yandan ülkenin genelinde uygulanacak propagandada ana akım medya araçları kullanılırken, internet siteleri veya sanal odalar aracılığıyla “yerel güç” diye tanımlanan sanal odaların, portalların devreye sokulması hedeflenmiş.

AK Parti bunun için de Türkcell’in görüntü, sohbet ve anlık mesajlaşma uygulaması BİP ile anlaşma yapmış; sanal odaların bu uygulama üzerinden kurulmasına karar verilmiş."

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR