BIST 9.645
DOLAR 32,58
EURO 34,79
ALTIN 2.412,55
GÜNCEL

Ak Parti'de önemli kongre günü

Ak Parti, bugün olağanüstü kongreyi yapacak ve yeni genel başkanını seçecek. Ak Parti olağanüstü kongresi ile ilgili ayrıntılar memurhaber.com'da.

AK Parti'de bugün kongre günüyd. AK Parti 2. Olağanüstü Kongresi bugün Ankara Arena Spor Salonu'nda yapıldı. AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun görevi bırakma kararı sonrası merakla beklenen AK Parti Kongresi'nde Binali Yıldırım yeni genel başkan seçildi.

16.15 BİNALİ YILDIRIM RESMEN GENEL BAŞKAN

AK Parti'de Binali Yıldırım dönemi resmen başladı. Binali Yıldırım AK Parti Kongresi'nde geçerli oyların tamamını alarak AK Parti'nin 3. Genel Başkanı oldu.

Oylama sonuçları şöyle:

Kayıtlı Delege Sayısı: 1470 
Oy Kullanan Delege Sayısı: 1411 
Geçerli Oy Sayısı: 1405 
Geçersiz Oy Sayısı: 6 

16.00 OYLAMA TAMAMLANDI

Binali Yıldırım'ın genel başkanlığı ve yeni AK Parti yönetimi için delegelerin oy verme işlemleri tamamlandı.

14.00 BİNALİ YILDIRIM KONUŞMASI

AK Parti Genel Başkan adayı Binali Yıldırım, delegelere seslendi.Binali Yıldırım, Cumhurbaşkanı Erdoğan'la ilgili "Recep Tayyip Erdoğan bir dava adamıdır. Söz veriyoruz, davan davamız, yolun yolumuzdur" mesajı verdi.

13.40 BİNALİ YILDIRIM RESMEN ADAY

Binali Yıldırım, 1282 delegenin imzasıyla resmen aday gösterildi.

13.00 DAVUTOĞLU'NDAN BİRLİK MESAJI

Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti Kongresi'nde veda konuşmasını yaptı. Davutoğlu, delegelere birlik mesajı verdi.

12.42 ERDOĞAN'DAN AK PARTİ KONGRESİ'NE YAZILI MESAJ

AK Parti Kongresi Divan Başkanı Bekir Bozdağ, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın mesajını okudu. Erdoğan mesajında, "Hukuki bağım kesilmiş olabilir ama gönül bağım kesilmedi" dedi. 

12.30 KONGREDEN ERDOĞAN MESAJI

Bekir Bozdağ, "Sayın Cumhurbaşkanım, biliyoruz ki fiziken aramızda olamasanız da manen aramızdasınız. Halkımızın dediği gibi, partimiz 'Tayyip’in partisi'dir ve 'Tayyip’in partisi' olarak kalmaya devam edecektir. Sayın Cumhurbaşkanımızı AK Parti’den ayrı düşünmek mümkün değildir. AK Partinin tek lideri vardır o da Sayın Recep Tayyip Erdoğan’dır. Bundan sonra da olduğu gibi seçilmiş cumhurbaşkanı ile başbakanın uyumlu çalışması Türkiye’nin gücüne güç katacaktır" diye konuştu.

12.15 DİVAN KURULDU

Bekir Bozdağ divan üyelerinin AK Partililere mesajını salonda okudu.

12.00 İSTİKLAL MARŞI'YLA AÇILIŞ

AK Parti Kongresi İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

11.23 DAVUTOĞLU SALONA GELDİ

Başbakan Ahmet Davutoğlu ve eşi Sare Davutoğlu kongre salonuna geldi. Ahmet Davutoğlu ve eşini salonda coşkulu bir kalabalık karşıladı.

11.15 BİNALİ YILDIRIM EŞİNİ DUASIYLA SALONA GİRDİ

Binali Yıldırım, kongre salonuna eşi Semiha Yıldırım'ın duasıyla girdi. 

10.35 BİNALİ YILDIRIM KONGRE SALONUNA GELDİ

AK Parti'nin yeni lideri Binali Yıldırım Kongre salonuna geldi. Kongre salonuna girişi öncesi partililerle selamlaşan Binali Yıldırım'ı salonda coşkulu kalabalık karşıladı. Binali Yıldırım'ın salona girince uzun süre alkışlandı ve çeşitli sloganlar atıldı.

Binali Yıldırım'a eşi Semiha Yıldırım da eşlik etti. Binali Yıldırım çifti salondakilere kırmızı karanfil dağıttı.

10.25 RECEP AKDAĞ: ÖNCELİK BAŞKANLIK SİSTEMİ

Kongre salonunda konuşan eski Sağlık Bakanı Recep Akdağ, kongre sonrası AK Parti'nin en önemli gündem maddesinin Başkanlık Sistemi'ne geçiş olduğunu söyledi. Akdağ, kongre sonrası kabinede de değişiklik olacağını söyledi.

09.40 SALON DOLDU

AK Parti kongresinin yapılacağı salon doldu. Kongrenin sloganı 'Kutlu Yürüyüşe Devam' olarak açıklandı.

AK PARTİ KONGRESİ'NE KİMLER KATILIYOR?

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile partinin kuruluşundan bu yana görev yapan il başkanları, 22, 23, 24 ve 25. dönem milletvekilleri, il başkanları, belediye başkanları da kongreye davet edildi. Yaklaşık 50 bin teşkilat üyesinin de kongreye katılması bekleniyor.

DAVETİYE GÖNDERİLMEYENLER

Kongre için bastırılan 6 bin davetiye, Mısır, İsrail, Bangladeş, Suriye ve Rusya hariç yurt içindeki büyükelçilere, misyon şeflerine, tüm sivil toplum örgütlerine, sendikalara, HDP hariç siyasi partilere gönderildi. Zaman darlığı nedeniyle yurtdışından herhangi bir misafir davet edilmedi.

AK PARTİ KONGRESİ'NE BİNALİ YILDIRIM DAMGASI

Bugünden itibaren yoluna Binali Yıldırım'la devam edecek. Kongrenin yapılacağı salonda yeni liderin posterleriyle dolduruldu.

Yalnızca kongre salonunda değil, kongreye katılmaya gelen AK Partiler arasında da Binali Yıldırım rüzgarı esiyor. Kongreye katılmaya gelen binlerce kişi arasında Binali Yıldırım baskılı tişörtler giyenler objektiflere böyle yansıdı. 

DELEGELER SABAHIN ERKEN SAATLERİNDE GELMEYE BAŞLADI

AK Parti Kongresi'nde oy kullanacak olan delegeler ve partililer sabahın erken saatlerinde Ankara Arena Spor Salonu çevresinde büyük kalabalıklar oluşturdu. 

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR