BIST 9.080
DOLAR 32,36
EURO 34,96
ALTIN 2.325,19
GÜNCEL

AK Parti MYK son karar Davutoğlu istifa etti mi?

AK Parti MYK toplantısı son dakika gelişmeleri memurhaber.com'da peki Başbakan Ahmet Davutoğlu MYK sonrası basın açıklaması yapacak mı ve istifa edecek mi? İşte Ahmet Davutoğlu ile ilgili son haberler ve gelişmeler...

MEMURHABER.COM- AK Parti MYK toplantısı son dakika kararıyla Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun AK Parti kongresinde aday olup olmayacağı günün en çok merak edilen tartışması... Başbakan Ahmet Davutoğlu MYK sonrası gerçekleştireceği basın açıklamasında başbakanlığı bırakacağını ilan edecek ve AK Parti olağanüstü kongre kararını duyuracak. İşte Ankara'daki son gelişmeler...

YENİ BAŞBAKAN BİNALİ YILDIRIM MI OLACAK?
Türkiye nefesini tuttu; Ankara'da saat 11.00'da başlayan kritik AK parti MYK toplantısına kilitlendi zira Ahmet Davutoğlu ile ilgili kararlar bu toplantıda alınacak. AK partinin yeni liderinin belirleneceği olağanüstü kongresinin tarihi de MYK'da netleşecek. Ankara kulislerinde Başbakanlık için adı geçen isimlerden Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, "Hiç merak etmeyin, yarınımız bugünden daha güzel olacak" diyerek Başbakan olacağı iddialarını kuvvetlendirdi.


AHMET DAVUTOĞLU BASIN AÇIKLAMASI YAPACAK
Ahmet Davutoğlu MYK sonrasında basın toplantısı düzenleyecek. Davutoğlu MYK'da alınan kararları basın mensupları ve kamuoyu ile paylaşacak. Bu açıklama ile Mayıs ayı sonunda yapılacağı söylenen AK Parti olağanüstü kongre tarihinin netleşmesi bekleniyor. Gelen haberler kongrenin Ramazan'dan önce yapılacağı yönünde. Bu durumda da en uygun tarihin 29 Mayıs 2016 olacağı söyleniyor.

AHMET DAVUTOĞLU KONGREDE ADAY OLACAK MI?
Ahmet Davutoğlu'nun basın toplantısında ilan edeceği en önemli şey AK Parti kongresinde aday olup olmayacağı. Ankara kulislerinden gelen son dakika haberleri Davutoğlu'nun basın açıklamasında kamuoyuna 'aday olmayacağını' ilan edeceği yönünde. Yani Ahmet Davutoğlu bir nevi bu kongre ile başbakanlığa veda edeceğini duyurmuş olacak. 

BEŞTEPE ZİRVESİ'NDE NELER KONUŞULDU?
Ankara dün Beştepe'ye kilitlenmişti. Bir gün önceye çekilen Davutoğlu - Erdoğan görüşmesi 1 saat 40 dakika sürdü. Davutoğlu'nun başbakanlığa vedası ve olağanüstü kongre kararı bu görüşmeden çıktı.

ERDOĞAN VE DAVUTOĞLU ARASINDA TÜM İPLER KOPTU MU?
Erdoğan ile Davutoğlu arasında ipleri koparan asıl gelişmenin geçen hafta yetki devrinin yapıldığı MKYK toplantısı öncesinde yapılan bir telefon görüşmesi olduğu ortaya çıktı. Bu görüşmede Erdoğan ve Davutoğlu arasında geçen diyalog şu şekilde olmuş;

Davutoğlu - Arkadaşlar sizin adınıza imza topladıklarını söylüyorlar.
Erdoğan - Normal tabi, ben onların lideriyim.
Davutoğlu - Siz benimde liderimsiniz. MKYK’yı erteleyelim ya da geleyim görüşelim.
Erdoğan - Gereğini yapın.

Güvenilir kaynaklar dün Erdoğan ile Davutoğlu arasındaki görüşmeyi,“Sayın Cumhurbaşkanı Sayın Başbakan’ı kafasında bu işi sonlandırarak karşıladı. En son söyleyeceği, en baştan belliydi”diye değerlendirdiler. Cumhurbaşkanı’nın, “Kongreyi toplayın bu işi devredin” dediği söyleniyor."

DAVUTOĞLU ŞİMDİ NE YAPACAK?

CNN Türk Ankara temsilcisi Hande Fırat’ın verdiği bilgiye göre Davutoğlu İstanbul’da ikamet edeceK ve sadece yasama çalışmaları için Ankara’ya gidecek.

Hande Fırat, son kulis bilgilerini duyururken "Kendisini (Davutoğlu) belki Ankara'da çok görmeyeceğiz. Herhalde kendisini daha çok İstanbul'da yerleşmiş olarak göreceğiz.AK Parti'den istifa etmesi beklenmiyor" ifadelerini kullandı.

AK Parti’de genel başkanlık koltuğuna kimin oturacağı sorusuna da yanıt aranıyor. Kulislerde dolaşan isimler var. Hande Fırat, “Bu isimlerden bir tanesini Cumhurbaşkanıişaret edecektir. Kongrede tek aday beklenmiyor. Çok aday beklemiyoruz” diye konuştu. 

ŞİMDİ NELER OLACAK?
Cumhurbaşkanı Erdoğan-Başbakan Davutoğlu ilişkisinde “Güçlü lider- Çalışkan başbakan” modeli vardı. Davutoğlu’ndan sonra Başbakanlık görevini üstlenecek isimle Cumhurbaşkanı Erdoğan ilişkisinde yeni bir model ortaya konulacak. Kimi teknokrat başbakan olacağını, kimi uyumun ön plana çıkacağını söylüyor. Ama şu gerçek ki, fiili Başkanlık sistemi uygulanacak.

YENİ BAŞBAKAN ADAYLARI KİMLER?
Hükümete yakınlığıyla bilinen Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi, bugünkü yazısında Davutoğlu'nun koltuğuna aday 5 ismi yazdı. Selvi'ye göre bundan sonra fiiili başkanlık modeli olacak. Selvi, yazısında Cumhurbaşkanı’na yakın kaynakların “Kamuoyunu şaşırtacak bir isim olmayacak” açıklamasına yer verdi.

İşte Selvi'nin yazdığı 5 başbakan adayı:

Binali Yıldırım - Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı

Berat Albayrak : Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı

Bekir Bozdağ - Adalet Bakanı

Mehmet Müezzinoğlu - Sağlık Bakanı

Numan Kurtulmuş - Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü

BİNALİ YILDIRIM'DAN BAŞBAKANLIK SİNYALİ
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım düzenlenen toplantıda bakanlığın kariyer uzman ve uzman yardımcılarına hitaben bir konuşma yaptı.

"YARINIMIZ DAHA GÜZEL OLACAK"
“Devletin tek bir çatısı var. Bunun paraleli olmaz, alternatif olmaz”ifadesini kullanan Yıldırım, “Hiç merak etmeyin, yarınımız bugünden daha güzel olacak” dedi.

Yıldırım devamında “Türkiye, rüzgarı arkadan alan ve ileriye doğru, Atatürk’ün işaret ettiği muasır medeniyetler seviyesine doğru kararlı adımlarla ilerliyor. Ülkemizden asla ve asla zerre kadar tereddüt etmeyin” diye konuştu.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR