BIST 9.583
DOLAR 32,50
EURO 34,59
ALTIN 2.476,64
GÜNCEL

AK Parti ittifak ortağı MHP'li adayın kazandığı ilde itiraz ediyor

BARTIN seçim sonuçları için AK Parti İl Başkanı Turhan Kalaycı itirazda bulunacaklarını duyurdu. Bartın'da Cumhur ittifakı adayı MHP'li Cemal Akın seçimi kazandığı için bu karar şaşırttı.

31 Mart 2019'da yapılan yerel seçimlerde Bartın'da, resmi olmayan sonuçlara göre mevcut başkan MHP'li Cemal Akın 14 bin 24 oy, AK Parti'nin adayı Yusuf Ziya Aldatmaz ise 13 bin 855 oy aldı. Cemal Akın 169 oy farkla yeniden başkan seçildi.

Seçim sonuçlarına itiraz ise MHP'nin Cumhur ittifakındaki ortağı AK Parti'den geldi. 

İttifak ortağı itiraz ediyor

AK Parti Bartın İl Başkanı Turhan Kalaycı, yaptığı açıklamada seçim sonuçlarına itirazda bulunacaklarını söyledi. Kalaycı şunları söyledi:
-"YSK'nın açıklamasına göre seçimi kazandığı belirtilen MHP ile partimiz arasında 169 oy farkı olduğunu görüyoruz. Yine yaklaşık bin 633 geçersiz oy var. Bunun yanında partimiz 12 belediye meclis üyeliğini kazanırken, MHP'den 7, CHP'den 6 meclis üyesi seçildi. Bartın Belediye Başkanlığı seçimlerinde geçersiz oylar ve mevcut oyların yeniden sayılması için itirazda bulunacağız".

Seçim sonucu değişebilir
Geçersiz oyların yeniden değerlendirilmesi ile seçim sonucunun değişme ihtimalinin olduğunu bildiren Kalaycı, şöyle konuştu:

"Bu kadar farkın olduğu yerde oyların yeniden değerlendirilmesi ile seçim sonucunun değişme ihtimalinin olduğunu düşünüyoruz. İtiraz dilekçemizi de bu akşam veya yarın sabah vereceğiz. Oy sayım işleminin yarın sabahtan itibaren başlayacağını düşünüyoruz. Kesin sonuçlar belli olduğunda kim belediye başkanı seçilirse seçilsin, bizim başkanımızdır. Ayrıca tüm halkımıza, tüm siyasi partilere huzurlu, olaysız bir seçim süreci geçirdiğimiz için teşekkür ediyorum."

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR