BIST 9.080
DOLAR 32,32
EURO 35,05
ALTIN 2.307,45
MEMUR

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı doğum yardımına el attı

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı doğum yardımının hızlanması için yeni bir karara imza attı. Bu karara göre doğum yardımı merkezileştirilecek, aradaki aracı kuruluşlar devreden çıkarılacak. Doğum yardımı nasıl alınır?

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı doğum yardımının hızlanması için yeni bir karara imza attı. Bu karara göre doğum yardımı merkezileştirilecek, aradaki aracı kuruluşlar devreden çıkarılacak.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, doğum yardımı ödemelerini merkezden yapacak. Doğum Yardımı Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, Resmi Gazete'nin dünkü sayısında yayımlandı. Gelecek ay başında yürürlüğe girecek değişikliğe göre, Mayıs 2015'ten itibaren yapılan doğum yardımı ödemelerinin merkezileştirilmesine karar verildi. Bu nedenle doğum yardımı ödemelerine aracılık yapan kuruluşlara gönderilen tutarların, Bakanlık Merkez Saymanlık Müdürlüğü'ne aktarılması gerekiyor. 

10 GÜNLÜK KAYIP ENGELLENECEK

Her ay PTT'ye yaptıkları transfer işlemleri de kaldırılmış olacak. Böylece transfer işlemleri sırasında geçen yaklaşık 10 günlük iş kaybı önlenecek.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR