BIST 9.722
DOLAR 32,56
EURO 34,85
ALTIN 2.428,58
MEMUR

Ahmet Davutoğlu'nun siyasi hayatı-Ahmet Davutoğlu kimdir?

Türkiye'nin yeni Başbakan adayı Ahmet Davutoğlu Kimdir? - Ahmet Davutoğlu’nun Hayatı, Ahmet Davutoğlu'nun Kariyeri, Ahmet Davutoğlu'nun Yaşam Öyküsü, Ahmet Davutoğlu'nun Biyografisi haberimizde.

 -Türkiye'nin yeni Başbakan adayı Ahmet Davutoğlu Kimdir? - Ahmet Davutoğlu’nun Hayatı, Ahmet Davutoğlu'nun Kariyeri, Ahmet Davutoğlu'nun Yaşam Öyküsü, Ahmet Davutoğlu'nun Biyografisi haberimizde.

Ahmet Davutoğlu, 26 Şubat 1959'da Konya'da doğdu. Babasının adı Mehmet Duran, annesinin adı Memnune'dir.

Öğretim Üyesi Prof. Dr.; Boğaziçi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Ekonomi Bölümlerinden mezun oldu. Boğaziçi Üniversitesi Kamu Yönetimi Bölümünde yüksek lisans, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümünde de doktorasını yaptı. Malezya International Islamic University'de çalışmaya başladı. Üniversitenin Siyaset Bilimi Bölümünü kurdu ve başkanlığını yürüttü. Doçentlik unvanını aldı ve Marmara Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümünde öğretim üyesi oldu. Silahlı Kuvvetler ve Harp Akademilerinde ders verdi. Başbakan Başmüşavirliği ve Büyükelçilik görevine atandı.

Profesör olarak Beykent Üniversitesinde Uluslararası İlişkiler Bölümü Başkanlığının yanı sıra, Marmara Üniversitesinde öğretim üyeliği yaptı. Dış politika konusunda çok sayıda eseri bulunmaktadır. 60. Hükümette Dışişleri Bakanlığı yaptı. 61. Hükümette aynı görevi yeniden üstlendi.

 

İngilizce, Arapça ve Almanca bilen Davutoğlu, aynı zamanda pek çok akademik eseri olan bir yazardır.

Ahmet Davutoğlu, 1984 yılından beri Sare Davutoğlu ile evlidir. Sefure, Memnune, Mehmet, Hacer Büke adlarında 4 çocuğu vardır.

12 Haziran 2011'de yapılan genel seçimler sonucunda 24. Dönem Konya AKP. Milletvekili olarak TBMM'ye girdi.

ESERLERİ

Alternative Paradigms: The Impact of Islamic ve Western Weltanschauungs on Political Theory. University Press of America, 1993

Civilizational Transformation and the Muslim World. K.L., Quill, 1994

Tarih idraki oluşumunda metodolojinin rolü: Medeniyetlerarası etkileşim açısından dünya tarihi ve Osmanlı. Divan Dergisi, 1999/2

Rewriting of Muslim Politics in the 20th Century: A Retrospective. Border Crossings (ed. Fred Dallmayr, Lexington, 2000, 91-112)

Stratejik derinlik: Türkiye'nin uluslararası konumu. Küre Yayınları, 2001

Küresel Bunalım. Küre, 2002.

Osmanlı Medeniyeti: Siyaset İktisat Sanat. Klasik, 2005

"Teoriden Pratiğe:Türk Dış Politikası Üzerine Konuşmalar". Küre Yayınları, 2013

 

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR