BIST 9.525
DOLAR 32,58
EURO 34,65
ALTIN 2.521,65
MEMUR

Ahmet Arslan açıkladı KamuNet ile siber koruma sağlanacak

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, 2017 sonu itibariyle kullanılması planlanan KamuNet ile(kamu sanal ağı) siber saldırılarda bilişim sistemlerimizin zarar görmesi minimize edileceğini söyledi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, 2017 sonu itibariyle kullanılması planlanan KamuNet ile(kamu sanal ağı) siber saldırılarda bilişim sistemlerimizin zarar görmesi minimize edileceğini söyledi.

Bir çok ülkede sıkıntıya neden olan uluslararası siber saldırılara yönelik hükümet, yeni önlemler alıyor. Siber güvenliği sağlamaya yönelik yeni çalışmaları anlatan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, siber güvenliğine ilişkin önemli projelerinden biri olan KamuNet'in (kamu sanal ağı) bütün kamu kurum ve kuruluşlarında 2017 sonu itibariyle kullanılmasının hedeflendiğini söyledi.

SİBER SALDIRILARIN ETKİLERİ MİNİMUM DÜZEYE İNDİRİLECEK

Kurum ve kuruluşların bilgi işlem trafiğinin KamuNet üzerinden gerçekleşmesinin sağlanmasıyla siber olaylara karşı güvenlik katmanını daha üst seviyeye çıkaracaklarını belirten Arslan, "Siber saldırıda ülkemizin ve bilişim sistemlerimizin zarar görmesi minimize edilmiş olacak" dedi.

Arslan, KamuNet ağına bağlanma ve KamuNet ağının denetimine ilişkin usul ve esaslar hakkındaki tebliğin taslak olarak Başbakanlığa gönderildiğini ve bugünlerde yayımlanmasını beklediklerini belirtti. Ayrıca Ahmet Arslan, ayrıca ulusal siber olaylara müdahale merkezi (USOM), siber olaylara müdehale (SOME) ekiplerine ilişkin düzenlemeler, siber güvenliğe ilişkin hem sır saklama hem denetleme, yaptırımlar, muafiyet ve kadro ihdası gibi önemli maddelerin olduğunu kanun taslağının da Başbakanlığa yeni gönderildiğini açıkladı.

 KAMUNET İLE AÇIKLAR KAPATILMAYA ÇALIŞILACAK

 Arslan, "Siber saldırılar konusunda gerekli tedbirleri alma konusunda çok ciddi mesafeler kat ettik. KamuNet ile birlikte herkesi sıklıkla denetleyebilme ve kendilerini buna uygun hale getirdiklerini görme şansımız olacak. Varsa bir eksiklik ve açık onları hemen gidermeleri konusunda uyaracağız. Ancak bu açıklığı ve eksikliği giderinceye kadar da sisteme erişimlerini engelleyeceğiz ki başkaları onların o açığından yararlanıp kamudaki sistemlere zarar vermesin" dedi.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR