BIST 9.070
DOLAR 32,38
EURO 34,97
ALTIN 2.326,31
MEMUR

Aday öğretmenlerin görev yerleri değiştirilebilir mi?

Aday öğretmenlerin görev yerleri değiştirilebilir mi? İşte aday öğretmenlerin görev yerlerini değiştirilebileceği haller.

17.04.2015 Tarihli ve 29329 Sayılı Resmi Gazete'de Yayımlanan Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmenlerinin Atama Ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin "Sınav sonrası işlemler" başlıklı 25. maddesi, 3. fıkrasında; "(3) Aday öğretmenlerin, alanında norm fazlası olması ile sınavda başarısız olmaları nedeniyle yapılacak yer değiştirmeler ile 19/4/1983 tarihli ve 83/6525 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe giren Devlet Memurlarının Yer Değiştirme Suretiyle Atanmalarına İlişkin Yönetmelik kapsamında ifade edilen sağlık ve can güvenliği mazeretlerine bağlı yer değiştirmeler dışında görev yerleri değiştirilemez. Yerleri değiştirilen aday öğretmenlerin varsa Ek-3'te yer alan Form ile diğer bilgi ve belgeler, değerlendirmede kullanılmak üzere beş iş günü içinde atandıkları eğitim kurumu müdürlüğüne gönderilir." hükümleri bulunmaktadır.

Buna göre;

1- Aday öğretmenler, norm fazlası olarak belirlenebilir.

2- Norm fazlası aday öğretmenler; norm fazlası öğretmenlerin yer değiştirme işlemlerinde duyuru sonrasında, tercihleri alınarak, hizmet puanı üstünlüğüne göre görev yerleri değiştirilebilir.

3- Aday öğretmenler, kadrolu öğretmenliğe atanmak için yapılan sınavda başarısız olmaları nedeniyle görev yerleri değiştirilebilir.

4- Aday öğretmenlerin, Sağlık ve can güvenliği mazeretlerine bağlı olarak görev yerleri değiştirilebilir.

5- Bu kriterler dışında norm fazlası aday öğretmenlerin görev yerleri değiştirilemez.

Ahmet KANDEMİR / memurlar.net

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR