BIST 9.693
DOLAR 32,59
EURO 34,78
ALTIN 2.513,62
MEMUR

Adalet Bakanlığı fazla mesaileri ödeyecek mi?

Adalet Bakanlığı, 2013 yılı fazla çalışma ücretinin ödenip ödenemeyeceği konusundaki soru bombardımanı karşısında açıklama yapma gereği duydu. İşte Bakanlığın fazla mesai ücretlerine dair açıklaması.

Adalet Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı, başsavcılıklar ile mahkemelerden gelen görüş isteme yazıları ile Başbakanlık İletişim Merkezi (BİMER) ve Bilgi Edinme başvurularında 2013 yılı itibariyle fazla çalışma ücretinin ödenip ödenemeyeceği hususunun defalarca sorulması üzerine açıklama yaptı.

Adalet Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanı Hakim Akın Çakın'ın açıklamasında, 3717 sayılı Kanunun 2/A maddesi uyarınca, Anayasa Mahkemesi, Yargıtay, Danıştay, Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu ve Yüksek Seçim Kurulu ile Adalet Bakanlığı merkez ve taşra teşkilatı (ceza ve infaz kurumları hariç) ile Türkiye Adalet Akademisi kadrolarında, sözleşmeli personel dahil, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa tâbi olarak çalışan personele ödenmek olan fazla çalışma ücretinin 31.12.2012 tarihi itibariyle son bulduğu, 2013 yılı itibariyle ödenmesinin mümkün olmadığı bildirildi.

Tekrar ödenmeye başlanılmasının ise 2 şekilde mümkün olabileceği ifade edildi. Açıklamada, "Birincinin Anayasa Mahkemesi'nin 666 sayılı Kanun Hükmünde Kararname'ye (KHK) ilişkin iptal kararı sonrasında, 3717 sayılı Kanun uyarınca fazla çalışma ücretinin ödenmesine dair yasama organınca yeni bir yasal düzenleme yapılması, ikincisinin ise 666 sayılı KHK ile 375 sayılı KHK'ya eklenen Ek 13'üncü maddenin işletilmesi amacıyla Personel Genel Müdürlüğü tarafından yazılan yazı sonrasında Maliye Bakanlığı'nın teklifi ve çıkarılacak Bakanlar Kurulu Kararına istinaden fazla çalışma ücretinin ödenmesi şeklinde olacağı değerlendirilmektedir. 2013 yılında fazla çalışma ücretinin ödenip ödenmeyeceği hususunda gelen görüş ve taleplere ilişkin Başkanlığımıza başsavcılıklar ve mahkemelerce, bundan sonra görüş sorulmaması ve kendilerine bu hususta gelen soru ve taleplerin ise ilgili birimlerce görüşümüz doğrultusunda değerlendirilmek suretiyle karşılanması gerektiği düşünülmektedir. Bilgi edinilmesi ve uygulamanın buna göre yapılmasını rica ederim." denildi.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR