BIST 9.645
DOLAR 32,56
EURO 34,91
ALTIN 2.432,98
GÜNCEL

Açıkta kalan öğrenciler en yakın okula gidecek

Kapatılan özel okullarda okuyan öğrencilere ne olacak sorusu yanıt buldu. Kapatılan özel okulların ilkokul ve ortaokul öğrencileri, başvurmaları halinde adrese dayalı nüfus kayıt sistemine göre evine en yakın devlet okuluna kaydedilecek

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), FETÖ'ye bağlı olan ve geçtiğimiz günlerde kapatma kararı alınan 1000'in üzerindeki özel okulda öğrenim gören öğrencileri FETÖ'nün eline bırakmamak ve bu öğrencilerin mağduriyetini önlemek için yol haritasını belirledi.

Türkiye'de yer alan habere göre, kapatılan özel okullardaki 138 bin öğrenciden isteyen devlet okullarına isteyen ise başka özel okullara nakledilecek. Bu kapsamda kapatılan özel ilkokul ve ortaokuldaki öğrenciler adrese dayalı nüfus kayıt sistemine göre başvurmaları halinde kontenjan sınırlaması olmadan evlerine yakın en uygun okula yerleştirilecek.

Kapatılan özel liselerdeki 40 bin civarındaki öğrenci ise normal mevzuatta aylık olarak değerlendirilen nakil başvurularının dışında tutularak nakli başvurularını günlük olarak yapabilecek. Böylelikle kapatılan özel lisenin bir öğrencisi günlük olarak nakil başvurusunu elektronik ortamda günlük olarak yapacak ve yerleştirme işlemi gerçekleştirilecek.

KONTENJAN KISITLAMASI YAPILMAYACAK

Kapatılan özel okuldan bir başka özel okula naklini aldırmak isteyen öğrencilere ise herhangi bir sınırlama getirilmeyecek. FETÖ'nün özel liselerinde okuyan öğrenciler için nakil yaptırmak istediği okulda herhangi bir kontenjan kısıtlama yapılmayacak. Fakat nakil yaptırmak isteyen öğrencinin TEOG'dan aldığı puanına bakılacak. Öğrencinin puanı gitmek istediği okula girmek için yeterli ise ancak o zaman nakli gerçekleştirilecek. Ayrıca nakillerde okul türleri de dikkate alınacak. Bu çerçevede kapatılan özel fen lisesinde okuyan bir öğrencinin nakli Anadolu lisesine veya meslek lisesine yapılmayacak. Diğer yandan MEB'e bağlı devlet okullarında görevli olan ve darbe soruşturması kapsamında açığa alınan öğretmenlerin yol açacağı boşluk, atanacak olan sözleşmeli öğretmenlerin yanı sıra şu anda MEB'in bünyesinde norm fazlası (ihtiyaç fazla) konumunda olan öğretmenlerle doldurulacak. MEB'in çeşitli birimlerinde görev yapan bu norm fazlası 40 bin öğretmen gerekli olması durumunda okullarda görev yapacak.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR