BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
MEMUR

657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu değişecek mi?

Devlet memurlarının merakla beklediği 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu değişecek mi sorusunun yanıtı memurhaber.com'da.

657 değişecek mi? Devlet memurlarının iş güvencesi kalkıyor mu? 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu'nda değişikler yapılacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 657 hakkında açıklama yapması bekleniyor.

657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nda yer alan temel iş güvencesinin, darbe girişimi sonrası devlet personel rejiminde değişikliğe gidilmesinin gündeme gelmesiyle değişime uğrayacağı iddia ediliyor.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN  657'Yİ AÇIKLAYACAK!

Sözcü'de yer alan habere göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ardından Başbakan Binali Yıldırım’ın “önemli kararlar alacağız” çıkışlarının ayrıntıları ortaya çıkmaya başladı. Buna göre hükümet, Cuma günü gerçekleştirilen başarısız darbe girişiminin ardından TBMM’ye çeşitli yasaların değiştirilmesi için yeni bir torba yasa getirmek için hazırlıklara başladı.

Kulislere sızan bilgilere göre, “Darbeyle mücadele” torba yasasında yer alacak bazı yasa değişiklikleri olacak. Onlardan biri de 657 Devlet Memurları Kanunu.Başarısız darbe girişiminin ardından sadece orduda değil, kamu kurumlarının hemen hepsinde de görevden almalar yaşandı. Görevden alınanların memuriyetlerine son verilmesi, mahkeme kararlarıyla görevlerine iadelerinin engellenmesi için 657 sayılı devlet memurları kanununda değişiklik yapılması planlanıyor.

ON BİNLERCE MEMUR İHRAÇ EDİLECEK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yarın yapılacak Milli Güvenlik Kurulu (MGK)'nın ve ardından toplanacak Bakanlar Kurulu'nda 'önemli kararlar alınacağı' yönünde verdiği işaretin ayrıntıları belli olmaya başladı.

CNNTürk canlı yayınına katılan gazeteci Abdülkadir Selvi, büyük bir merakla beklenen yarınki olası gelişmeleri şöyle özetledi:

"Yarın çok önemli bir toplantı. Edindiğimiz bilgiler çok kısıtlı. Hukuki bir metin hazırlanıyor. Kamuda tasfiye edilecek FETÖ mensuplarının açacakları davalarla kamuya dönmelerinin önünü açan bir metin hazırlanıyor. Bürokraside on binlerce ismin devletten ihraç edilmesi ve geri dönüşlerinin önünün kapatılması hedefleniyor.

-Ben Olağanüstü Hal İlanı'yla ilgili bilgilere ulaşmadım. O yönde bir belirti almadım işin doğrusu.
 
-Bir yeniden yapılanma konuşuluyor. Ama kapsamı ne bilmiyorum.

MEMURLAR GÖREVDEN ÇIKARILACAK

Aynı programda konuşan Ankara Temsilcisi Hande Fırat ise şunları söyledi:
 
"Sıkı yönetim ilanı değil de ardarda geçen kanun hükmünde kararnameler olabilir. 81 ilde OHAL ilan edilecek diye bir şey duymuş değilim.
 
Bunlardan bir tanesi memur yasası. Tazminatlarını verip memuriyetten çıkarma gibi alternatifler üzerinde konuşuluyor.

YENİ MEMUR YASASI YAPILACAK!

 Olağanüstü durumlarda devletin nasıl çalışacağını anlatan maddeler var. Olağanüstü durumdan geçiyor Türkiye. Bu mücadelenin tam yapılaması için olağanüstü adımlar gerekiyor. Olağanüstü Hal değil bahsettiğim. Olağanüstü bazı yasalarla bu durumla mücadele etmesi konuşuluyor.
 
Belki belki kanun hükmünde kararnameler devreye girebilir.
 Memur yasası, dönüşlerinin engellenmesi... Belki gözaltı sürelerinde, cezalarda artırım olabilir. Yaşanılan anormal şey bir kez daha tekrar etmemek üzere sonlandırılmalı."

Yorumlar 3 Yorum
ÇOK OKUNANLAR