BIST 9.645
DOLAR 32,60
EURO 34,78
ALTIN 2.410,73
MEMUR

657 memur yasasında neler değişti memur yasası değişiklik var mı ? 

657 memur yasasında yapılan son değişiklikler memurları yakından ilgilendiriyor. Peki yeni memur yasası içeriği nedir neler değişti ? 

657 sayılı devlet memurları kanunu değişiklikleri kamu çalışanlarının en merak ettiği sorulardan biri. Peki 657 sayılı Devlet memurları Kanunu'nda değişenler neler?  
 
Kamu çalışanları 657 sayılı Devlet memurları Kanunu'nda değişiklik bekliyor. Çünkü 50 yıllık olan bu yasada yeni düzenlemeler yapılması memurların hayatını kolaylaştıracak.  


 
657 SAYILI DEVLET MEMURLARI YASASI DEĞİŞECEK Mİ ? 
 
50 yıllık 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu tamamen değişecek. Yeni yasa gelecek ve memurluk sistemi baştan sona değişecek. Bu konuda bir süredir devam eden çalışmalarda sona yaklaşıldı, Çalışma Bakanlığı, Maliye Bakanlığı ve Devlet Personel Başkanlığı tarafından yürütülen çalışmalarda detaylar da belli olmaya başladı. 


 
657 YENİ MEMUR YASASI DEĞİŞİKLİKLERİ NELER OLACAK? 
 
2016 yılında gelecek bazı yenilikler de şöyle: 
 
1) Kamuda 4/C kavramı bitecek. Maliye Bakanlığı kaynaklarına göre 4/C'liler 4/B'li olacak. 
2) Öğretmenin, polisin, uzman erbaşların, astsubayların, genel müdür yardımcılarının, üniversite genel sekreterlerinin ve şube müdürlerinin ek göstergelerinde iyileştirme yapılacak. 
3) Üniversite mezunu işçiler öğrenim durumlarına uygun kadrolara geçirilecek. 
4) 2016 ve 2017 yılını kapsayan toplu sözleşmede tutanak altına alınan memurların özlük hakları ile ilgili değişiklikler yerine getirilecek. 

ENGELLİ ÇALIŞANLAR

Kamuda engelli çalışma oranı % 3'den % 4'e çıkarılacak . Kamu kuruluşlarında çalışan sayısının yüzde 4'ü engelli olacak. Bu oranın farklı uygulanacağı meslek ve görevler ile kuruluşlar Bakanlar Kurulu'nca kararlaştırılacak. 
 
657'Yİ KIRMA GENELGESİ 

BAŞBAKAN Ahmet Davutoğlu, geçen hafta partisinin grup toplantısında, “Devletin 657 dokunulmazlık zırhını üzerine alıp da kim devletin temellerini oymaya çalışıyorsa bu zırhı kırarız” diyerek 657 sayılı devlet memurları yasasında değişiklik sinyali vermişti. Ancak bu değişiklikten önce dünkü Resmi Gazete’de belediyeler, il özel idareleri ile bunların kurdukları birlik, müessese ve işletmeler dahil; taşeron, sözleşmeli işçi ve memurlar dahil kamudaki tüm çalışanları ilgilendiren bir Başbakanlık genelgesi yayımlandı.  
 
Milli Güvenliği Tehdit Eden Örgüt ve Yapılarla İrtibatlı Kamu Çalışanları Hakkında Genelge’de, Türkiye Cumhuriyeti’nin terör örgütleri veya legal görünüm altında illegal faaliyet yürüten yapılara destek veren veya faaliyette bulunan memurlara ceza verilecek.  
 

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR