BIST 9.525
DOLAR 32,60
EURO 34,79
ALTIN 2.498,20
MEMUR

6331 sayılı kanun neleri değiştirdi?

Yeni iş sağlığı ve güvenliği yasası ne zaman uygulanacak, 6331 sayılı kanun neleri değiştirdi? Yeni iş sağlığı yasasının maddeleri neler? Bu merak edien soruların cevabını Sosyal Güvenlik Uzmanı ve memurhaber.com yazarı Bünyamin Esen veriyor.

6331 sayılı Kanun Neleri Değiştirdi?

6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu Türkiye’nin iş kazaları ve meslek hastalıkları kötü durumunu düzeltmek, iş sağlığı ve güvenliğinin bir lüks olmaktan çıkartılarak çalışma yaşamının genel standardı haline gelmesi amacıyla çıkartıldı.

Yasa 01.06.2012 tarihli Resmi Gazete’de yayımlandı.

İş sağlığı ve güvenliği alanında tarihi bir adım olan 6331 sayılı Kanun ile işyerlerinde iş sağlığı ve güvenliği uygulamalarının sağlanması ve mevcut sağlık ve güvenlik şartlarının iyileştirilmesi için işverenler, çalışanlar ve diğer ilgili tarafların aktif katılımının arttırılması hedeflendi.

Yasa kapsamında iş sağlığı ve güvenliği hizmetlerinin işletme içerisinden görevlendirme yoluyla sağlanması, işletme içerisinden sağlanamadığı hallerde ise ortak sağlık ve güvenlik birimlerinden hizmet alınarak karşılanması zorunlu hale getirildi.

Çalışan temsilcisi, işyeri sağlık ve güvenlik birimi gibi uygulamalar ile çalışanların işyerinin karar alma süreçlerine katılımı ve iş sağlığı ve güvenliği uygulamalarında aktif işbirliği hedeflendi.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR