BIST 9.525
DOLAR 32,56
EURO 34,74
ALTIN 2.492,01
İŞÇİ

60 bin sözleşmelinin kadrosu Erdoğan'da!

Aylardır kadro bekleyen sözleşmelilerin yüzünü güldürecek kadro müjdesini Başbakan Erdoğan verecek.

Türkiye Gazetesinin haberine göre sözleşmeli personelin beklediği kadro müjdesini Başbakan Recep Tayyip Erdoğan verecek.

2011 seçimleri sırasında hükümet tarafından gündeme getirilen ve belediyelerde çalışan sözleşmeli personelin de kadroya alınmasına yönelik çalışma tamamlandı. Son iki yıldır süren çalışmada belediye personelinin yanı sıra KİT'ler hariç diğer kurum ve kuruluşlardaki sözleşmeli personelin de kadroya alınması gündeme geldi. Ancak bütçe dengelerinin bozulacağı gerekçesiyle Maliye Bakanlığı önce bu düzenlemeye karşı çıktı.

KİMLER KADROYA ALINACAK?

Ardından ise Başbakan Erdoğan devreye girdi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın sözleşmelilere kadro verilmesine yönelik yaptığı çalışma önceki gün Bakan Faruk Çelik tarafından Başbakan Erdoğan'a sunuldu. İstanbul'da Erdoğan'ın başkanlığında yapılan toplantıya ilgili bakanların yanı sıra AK Parti'nin ekonomi kurmayları da katıldı.

ERDOĞAN SONUCU NE ZAMAN AÇIKLAYACAK?

Sözleşmeli personel statüsündeki çalışanların hangilerinin kadroya alınacağı, hangilerinin kapsam dışı tutulacağı konusunda Erdoğan'a alternatifli bir dosya sunuldu. Her alternatifin ayrı ayrı maliyeti çıkarıldı. Edinilen bilgilere göre belediyelerde çalışan personelin kadroya alınması konusunda görüş birliğine varıldı. Ancak, diğer kurumlarda çalışan yaklaşık 60 bin sözleşmelinin kadroya alınıp alınmayacağı kararı Başbakan Erdoğan'a bırakıldı. Erdoğan'ın önümüzdeki hafta çıkacağı Fas, Tunus ve Cezayir seyahatinden sonra bu konuda bir karara varılacağı belirtildi. Sözleşmelilerle ilgili kadro açıklamasının ise yurtdışından döndükten sonra Erdoğan tarafından yapılacağı öğrenildi.

Yorumlar 1 Yorum
ÇOK OKUNANLAR