BIST 9.717
DOLAR 32,54
EURO 34,88
ALTIN 2.425,79
İŞÇİ

60 bin sözleşmeli kadroya geçiyor mu?

A Haber'de Murat Akgün'nin programına konuk olan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik sözleşmeli memurların kadroya geçirilmesiyle ilgili soruyu da cevapladı.

Çelik, sözleşmeli memurların kadroya geçirilmesiyle ilgili şöyle konuştu;

ERKEN EMEKLİ EDELİM DİYE BİR DERDİMİZ YOK  TIKLAYIN

"Yerel yönetimlerdeki sözleşmeli personellerle ilgili görüşmememizi sayın Başbakanımızla Bakanlar Kurulu’nda yaptık bu sözün gereği yapılacak. Yani bunlar kadroya alınacak şuandaki Meclisteki değerlendirmeler çerçevesinde bunlarla ilgili sorun çözülecek.

Bizim ifade ettiğimiz 164 bin daha sözleşmeli personel var, bunun 75 bini KİT’lerde, bunlarla ilgili bir düzenlemeyi düşünmüyoruz, yani KİT’lerle ilgili bir çalışmamız yok. Geri kalan 80 bin, 20 bini yerel yönetimlerdeki sözleşmelileri çıkartırsanız 60 bin sözleşmeli var, bu 60 bin sözleşmeliyi kadroya alalım mı almayalım mı değerlendirmesi noktasındayız. Eğer almama noktasında kararımız çıkarsa 20 bin yerel yönetimleri mevcut yasaya ilave edeceğiz, onlar kadroya alınmış olacak, diğerleri alınmamış olacak. Hayır bu sözleşmeli sistemindeki 60 bin kişiyi de kadroya alalım şeklinde bir kara dönüşürse o zaman sözleşmelilik biraz daha sipesivik alanlara kaymış olacak ve kadrolu memur anlayışı ile kamu hizmetlerini sürdürmeye devam edeceğiz".

Yorumlar 11 Yorum
ÇOK OKUNANLAR