BIST 9.717
DOLAR 32,50
EURO 34,92
ALTIN 2.436,28
ÖĞRETMEN

6 ilde okullar tatil kar tatili ilan edilen iller

Yoğun kar yağışı nedeniyle başta İstanbul'un dışında 6 ilde daha okullar tatil edildi. İşte o iller ve meteorolojinin son açıklamalarına göre hava durumu...

İSTANBUL'da okullar tatil ilan edildi yoğun kar yağışı İstanbul dışında 6 ili daha vurdu. Sakarya, Tekirdağ, Balıkesir, Çanakkale'de okullar yoğun kar yağışı nedeniyle bugün tatil edildi.

Memur ve öğrenci popülasyonunun çok yoğun olduğu Ankara'da ise hava durumu yoğun kar alarmı verince gözler ' okullar yarın yani 19 ocak 2016 salı günü tatil mi ' sorusunun yanıtı için Ankara Valiliği'ne döndü.Ankara'da kar yağışı akşam saatlerinde daha da kuvvetlenerek gece çok etkili olacak. Meteorolojinin yayınladığı saatlik hava durumu tahmini iş saati için alarm verdi.

İşte tüm detaylarıyla 'kar tatili' raporu...


HAMİLE PERSONELE DE TATİL İZNİ!

İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamada, Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce yapılan değerlendirmelere göre, kentte bugün başlayan kar yağışının aralıklarla devam etmesi ve bugün öğleden sonra ise etkisini arttırmasının beklendiği belirtildi. Açıklamada, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ve hamile personelin de idari izinli sayılacağı aktarıldı.






İŞTE SAKARYA'DA KAR TATİLİ İLAN EDİLEN İLÇELER


Sakarya'da ilk ve orta dereceli okullar, Tekirdağ'ın Çerkezköy ve Kapaklı ilçelerinde, Balıkesir'in de Dursunbey ve Sındırgı ilçelerinde tüm okullar, Susurluk, Marmara, Gönen ve Manyas ilçelerinde ise taşımalı sistem kapsamındaki okullar bir gün tatil edildi.

ÇANAKKALE HAVA DURUMU EĞİTİM KARDAN ETKİLENDİ!

Çanakkale'de il genelindeki ilk ve orta dereceli okullarda da bugün eğitime ara verildi. Kofçaz ilçesinde yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime bugün ara verildi.

Kofçaz Kaymakamı Ömer Özbay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kar yağışı ve olumsuz hava şartları nedeniyle bugün eğitime ara verdiklerini söyledi. Kar yağışının yanı sıra ilçede hava sıcaklığındaki düşüşe bağlı olarak buzlanmaların oluştuğunu belirten Özbay, öğrencileri riske atmamak amacıyla eğitime ara verildiğini kaydetti. Öğrencilerin evlerine geri gönderildiğini ifade eden Özbay, yağışın etkisini sürdürdüğünü kaydetti.

Demirköy ve Kofçaz ilçelerindeki kar yağışı hayatı olumsuz etkiliyor. Kar kalınlığı, Dereköy Gümrük Kapısı'nda 2, Kofçaz'da 6, Demirköy ilçesine bağlı Mahyatepe mevkisinde 13 santimetreye ulaştı. Dereköy Gümrük Kapısı yolunda, bazı sürücüler yoğun kar yağışı nedeniyle ilerlemekte zorlanırken, Karayolları 15. Şube Şefliği ekipleri, Kofçaz ve Demirköy ilçeleri ile Mahyatepe mevkisinde kar küreme çalışmalarını sürdürüyor. Kar yağışının gün boyu devam etmesi bekleniyor.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR