BIST 9.090
DOLAR 32,37
EURO 34,99
ALTIN 2.325,61
İŞÇİ

6 ay doğum izni için 4 bakanlık çalışıyor!

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'in doğum izninin 6 ay yani 24 haftaya çıkmasını dört gözle bekleyen anneleri umutlandırıcı bir haberi var

Bakan Fatma Şahin, partisince düzenlenen Adana 3. Bölge Toplantısı'ndaki konuşmasında, "Kadın eğer istihdamın içinde olmak istiyorsa onun yaşamını kolaylaştıracak, sosyal destek mekanizmalarını güçlendirmemiz gerekiyor." dedi.

Doğum izinleri ile ilgili tüm haberleri 'doğum izni' katagorimizden takip edebilirsiniz...

ERDOĞAN TALİMAT VERDİ, DÖRT BAKANLIK ÇALIŞIYOR!


Bu konuda, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla Kalkınma, Maliye ve Çalışma Bakanlığı ile işbirliği içinde bir çalışma yaptıklarını anlatan Şahin, kadınlara yönelik kreş destekleri, doğum izinleri, süt izinleri, esnek çalışma gibi düzenlemelerin de gündemde olduğunu bildirdi. Bakan Şahin, artık bilgi ve teknoloji çağında bulunulduğuna dikkat çekerek, kadınlar için gerektiğinde home ofisten bu sistemi kullanarak part time çalışma imkanı sağlanabileceğini dile getirdi. Türkiye'nin tam zamanlı çalışma ile kadınların istihdamında yüzde 30'u bulduğunu hatırlatan Şahin, şunları kaydetti:

"KADININ YAŞAMI KOLAYLAŞACAK"

"Kadınımız eğitim alıyor, sosyal hayatın içerisine giriyor. Aldığı eğitimi ekonomik olarak da kullanmak istiyor. Hedefimiz 2023, 2071. Neyle yapacağız bunu nitelikli, yetişmiş insan gücüyle yapacağız. Doğurganlık hızının azaldığı, yaşlanmanın arttığı bir Türkiye'de nasıl olacak. Analık kadına ait bir şey. Dolayısıyla onu güçlü bir şekilde tutmamız gerekiyor. Ama kadın eğer istihdamın içinde olmak istiyorsa da onun yaşamını kolaylaştıracak sosyal destek mekanizmalarını güçlendirmemiz gerekiyor. Şimdi siz diyorsunuz ki biz dünyanın 10 ekonomisinden biri olacağız. Toplumun yarısının zekası yok. Yarısının potansiyelini yok sayarsanız. Nasıl olacaksınız. Yüzde 3 değil yüzde 5 değil. Erkeklerden daha fazla yüzde 2 de fazlalık var. O yüzden bunun hepsini hep beraber kullanmak zorundayız. Aile kadının mutlu olduğu zaman, erkeğin de çocuğun da ailenin de mutlu olduğu önemli bir kurum"

Yorumlar 85 Yorum
ÇOK OKUNANLAR