BIST 9.525
DOLAR 32,67
EURO 34,91
ALTIN 2.508,13
KPSS

58 yaşında YGS'yi kazandı

Çankırı'nın Orta ilçesinde bir okulda hizmetli olarak görev yapan 60 yaşındaki Rıza Topal, 58 yaşında başladığı liseyi 2,5 yılda bitirdikten sonra girdiği YGS'yi kazandı.

YGS 2016 sınavına giren 58 yaşındaki Rıza Topal 1969 yılında ilkokulu bitirdikten sonra maddi imkansızlıklardan dolayı eğitimine ara vermek zorunda kaldı. 2013 yılında başladığı liseyi bitiren Topal bu yıl sınava başarı elde etti.

Topal, "İlkokuldan sonra maddi imkansızlıklardan dolayı okuyamadım ama okuma uktesi her zaman içimde kaldı" dedi.

Çeşitli kurumlarda çalıştıktan sonra 1991 yılında memur olduğunu belirten Topal, "1991 yılında Orta Belediyesi'nde işe başladım. Daha sonra 1996 yılında yatay geçişle milli eğitime geçtim. Şu anda Orta Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı Orta Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde hademe olarak görev yapıyorum" diye konuştu.

İçindeki okuma isteğini bastıramayarak ortaokula kayıt yaptırdığını dile getiren Topal, "Daha sonra 2013 yılında dışarıdan açık liseye kaydımı yaptırdım. 2,5 yıl gibi kısa bir sürede liseyi bitirdim. Bu sene şubat döneminde okulum bitti ve YGS'ye girerek 160 puan aldım" dedi.

OKUMANIN YAŞI YOK!

Okumanın yaşının olmadığını belirten Topal, "Gençler, okumanın yaşının olmadığını bana bakarak anlayabilirler. Dinimizin ilk emri 'oku'dur. Bizler niye okumuyoruz ki? Gençler Peygamberimize gelen ilk 'oku' emrini tatbik ederlerse önlerinde sorun kalmaz. Umarım bana bakarak fikirleri değişir" dedi.

Orta İmam Hatip Lisesi Rehberlik ve Psikolojik Danışma Öğretmeni Şerife Hanım Arıkan Taşkesen ise okula geldiğinde Rıza Topal'ın okuma azminin dikkatini çok çektiğini söyledi.

Topal'a YGS'ye girmesi tavsiyesinde bulunduğunu belirten Taşkesen, "YGS ile ilgili bilgiler verdim. Sınava sadece 1 hafta kala çalışarak barajı geçti. Bu azmi öğrencilerimiz arasında da dikkati çekti. Rıza amcanın bu sene istediği yerlere tercihini yapacağız ama seneye daha iyi hazırlanıp daha iyi bir yere yerleştirmek için çalışacağız" diye konuştu.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR