BIST 9.775
DOLAR 32,54
EURO 34,99
ALTIN 2.434,75
MEMUR

4C'linin sözleşme feshinde 657'ye bakılacak!

TÜRKİYE İstatistik Kurumu (TÜİK)' te yaşanan bir olayda 4/C'li personel görevlendirme yerine gidiyorum diyerek harcırah aldı. Fakat personelin görevlendirme yerine gitmemesi üzerine sözleşmesi fesh edildi ve işten çıkarıldı.

Ankara'da yaşayan ve TÜİK'te çalışan 4/C'li personel harcırah alarak görev yerine gittiğini söyledi. Görev yerine gitmemesinin tespit edilmesi üzerine konuyu danıştaya taşıdı. Danıştay verdiği kararda 4/C'li personele 657 sayılı Kanunun memurluktan çıkarılma hallerini düzenleyen 125/E bendinde öngörülmeyen bir cezanın 4/C'liye uygulanamayacağına karar verdi.

Geçtiğimiz günlerde TÜİK'te yaşanan bir olayda, 4/C'li bir personel görevlendirme yerine gittiğini belirterek harcırah aldı. Ancak daha sonra yapılan soruşturmada beyan edilen görev yerine hiç gitmediği tespit edildi. Olayda, aynı şekilde idareyi yanıltan memurlara kademe ilerlemesinin durdulması cezası verildi ve  4/C'li personelin hizmet sözleşmesi fesih edildi.

PERSONEL DAVA AÇTI

Hizmet sözleşmesinin feshi "2014 Yılında Geçici Personel Çalıştırılması İle Kurum Dışından Görevlendirilecek Kamu Personeline İlişkin Usul ve Esasların Belirlenmesi ve Ödenecek Ücretlere Dair Karara" dayandırıldı. 

Ancak, Danıştay bu konuda öncelikle referans norm olan 657 hükümlerinin uygulanması gerektiğine karar verdi ve 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nda yer alan memurluktan çıkarılma hallerini düzenleyen 125/E bendinde öngörülmeyen bir cezanın 4/C'liye uygulanamayacağına karar verdi.

Yorumlar 2 Yorum
ÇOK OKUNANLAR