BIST 9.525
DOLAR 32,67
EURO 34,92
ALTIN 2.523,48
MEMUR

4/C'lilere müjdeli haber kadro geliyor!

Erken emekli olmak isteyen çalışanların hayalleri gerçek oluyor. Dün akşam yapılan toplantıda erken emekli ve 4C'nin kadro sorunu masaya yatırıldı. Konuyla ilgili çalışmalarda ise son aşamaya gelindi.

Memurların talepleri, dün Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda masaya yatırıldı. Bazı kamu çalışanlarına erken emeklilik imkanı için yapılan çalışmanın tamamlandığı belirtildi.

4C'lilerin ve üniversite mezunu işçilerin kadro beklentilerine de olumlu bakıldığı açıklandı. 3. Dönem Toplu Sözleşme değerlendirme toplantısının ardından konuşan Memur-Sen Başkanı Ali Yalçın, "Her konu başlığında gelinen nokta genel itibariyle sevindirici" dedi. Toplantıda ele alınan bazı konular ve değerlendirmeler şöyle:

 ● Fiili hizmet süresi zammı konusunda gerekli adımların atılması uygun bulundu.
● Belediyelerde ve üniversitelerde ek gösterge mağduriyetinin giderilmesi, Karayolları Genel Müdürlüğü personelinin seyyar görev tazminatının artırılması konusunda karara varıldı.

4/C'Lİ PERSONELLERE KADRO MÜJDESİ!
● 4C'li personelin sözleşmeli statüye, memur işi yapan işçilerin KİT'lerde sözleşmeli, diğer kurumlarda kadrolu statüye geçmesine ilişkin yaklaşım olumlu.
● KİT'lerdeki sözleşmelilerin ücretlerinin düzenlenmesi ve DHMİ personeline ilave tazminat ödenmesine ilişkin Yüksek Planlama Kurulu kararı kısa sürede yayınlanabilir.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR