BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
MEMUR

4/C'lilere kamu kadro- 4/C son durum- 4/C torba yasa- 4/C son dakika haber 03/07/2014

4/C'lilere kamu kadro- 4/C son durum- 4/C torba yasa- 4/C son dakika haber 03/07/2014. Torba yasadan 4/C'lilere neler çıkacak? 4/C en güncel haberler. Başbakan Erdoğan 4/C açıklaması. Faruk Çelik 4/C açıklaması.

MEMURLAR- 4/C'lilere kamu kadro- 4/C son durum- 4/C torba yasa- 4/C son dakika haber 03/07/2014. Torba yasadan 4/C'lilere neler çıkacak? 4/C en güncel haberler. Başbakan Erdoğan 4/C açıklaması. Faruk Çelik 4/C açıklaması.

Meclis'te görüşülen torba tasarı, kadro isteyen 4C'lileri de umutlandırdı. 4C'liler, Meclis'teki görüşmeleri sırasında verilecek bir önerge ile, kadro düzenlemesinin tasarıya eklenmesini istiyor. Kamu çalışanları, Kamu Personeli Danışma Kurulu'nda karara bağlanan 9 konunun da tasarıya eklenmesini talep ediyor. Bu 9 maddeden bazıları şöyle; "Sümer Holding'de çalışan sözleşmeli personelden işsizlik sigortasının kesilmemesi, iş ve meslek danışmanlarının ek ödemelerinin artırılması, nöbetçi memurluk uygulamasının kaldırılması."

4/C'LİLERLE İLGİLİ HABERLER BURADA!



4/C'lilerle igili haberler BURADA!

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu disiplin affında ve 4/C’lilerin kadroya geçirilmeleri konusunda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile büyük oranda anlaşma sağlandığını bildirdi.

Memurların 30 yıl sonrası özlük haklarına yansımayan hizmetlerini 35 yıla çıkardıklarını anlatan Gündoğdu, ayrıca bu yıl taban aylığına yüzde 17 net zam aldıklarını, bazı çevrelerin iddia ettiği gibi memurları aldatmadıklarını söyledi.

4//C'Lİ PERSONELE EŞ VE ÇOCUK YARDIMI VAR MI?

Adalet Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı 4/C statüsünde istihdam edilen personele eş ve çocuk yardımı ile ilgili tereddütleri Maliye Bakanlığı Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğünün görüşü ile giderilmiş oldu.

Memur-Sen Konfederasyonu tarafından 2014-2015 dönemini kapsayan 2. Dönem Toplu Sözleşme Görüşmelerinde 4/C'li personele aile yardımı verilmesi noktasında mutabakata varılmıştı.

Toplu Sözleşme metninde yer alan madde şöyle: ‘'Aynı veya haftanın bazı günleri ya da günün belirli saatleri gibi kısmi zamanlı çalışanlar ile parça başı ücret vermek suretiyle istihdam edilenler hariç olmak üzere kamu kurum ve kuruluşlarında 657 sayılı Kanunun 4 üncü maddesinin (C) fıkrası hükmüne istinaden yürürlüğe konulan Bakanlar Kurulu kararları kapsamında Yüksek Seçim Kurulu ve Türkiye İstatistik Kurumunda istihdam edilen geçici personel ile 3/5/2004 tarihli ve 2004/7898 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı uyarınca kamu kurum ve kuruluşlarında istihdam edilen geçici personele, anılan Kanunun 203 üncü maddesinin üçüncü fıkrası hükümleri hariç olmak üzere aynı usul ve esaslar çerçevesinde eş için 2.533 gösterge ve her bir çocuk için 297 gösterge üzerinden aile yardımı ödeneği verilir.''

Toplu Sözleşmenin bu hükmü ile aile yardımı kazanımı, evli eşi çalışmayan ve iki çocuklu 4/C'li personel maaş zammına ilave olarak 164 TL eş yardımı; 0-6 yaş grubu çocuklar için 38 TL, 6 yaş üstü çocuklar için ise 19 TL çocuk yardımı almaya hak kazanmıştı.

Adalet Bakanlığı, bu hükmün uygulanmasında ortaya çıkacak tereddütlerin giderilmesi için 13/01/2014 tarihli ve 99343242/869-12/40/133 sayılı yazı ile Maliye Bakanlığı Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğünden görüş istedi.

Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğünün Adalet Bakanlığının yazısıyla ilgili görüşü şöyle:

1-657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4 üncü maddesinin (C) fıkrasına göre istihdam edilen personelin işe başladıkları, diğer bir ifadeyle ücret almaya hak kazandıkları tarihten itibaren aile yardımı ödeneğini de almaya hak kazanacak olmaları nedeniyle, işe başlanılan tarih ila 14/01/2014 tarihleri arasında çalışılan günlerle orantılı olarak 15/01/2014 tarihinde ödenecek kıst ücretle birlikte kıst aile yardımı ödeneğinin de verilmesi,

2- 15-01-2014-14-02-2014 dönemi ile izleyen diğer aylık dönemler için söz konusu Kararda belirtilen usul ve esaslar çerçevesinde görevin yapılmasına müteakip her ayın 15'inde aylık ücretiyle birlikte aile yardımı ödeneğinin tam ödenmesi,

3-15-12-2014-2812-2014 tarihleri arasındaki dönem için çalışan günlerle orantılı olarak kıst ücretle birlikte kıst aile yardımı ödeneğinin de verilmesi,

4-Bu şekilde çevrilecek aile yardımı ödeneğinden sosyal güvenlik mevzuatı çerçevesinde yapılacak kesintiler ile gelir ve damga vergisi dışında herhangi bir kesinti yapılmaması,

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI'NIN DA TEREDDÜTÜ KALMADI

Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğünün Adalet Bakanlığına verdiği görüş, Milli Eğitim Bakanlığı içinde emsal oluşturdu. Milli Eğitim Bakanlığı da 4C statüsünde çalışan personele eş ve çocukyardımı verilmesi noktasında ortaya çıkacak tereddütlerle ilgili Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğünden görüş istedi.

Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğünün Milli Eğitim Bakanlığına verdiği cevapta: ‘'0-6 yaş arası çocukları için bir kat artırımlı şekilde (594) gösterge rakamı üzerinden aile yardımının ödenmesi gerektiği değerlendirilmektedir'' denildi.

Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü konuyla ilgilide Adalet Bakanlığına verilen görüşü örnek gösterildi.

Konuyu değerlendiren Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Enerji Bir-Sen Genel Başkanı Hacı Bayram Tonbul,‘' Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğünün görüşüne göre;4C statüsünde çalışan personele eş ve çocuk yarımı verilmesi konusunda yaşanan tereddütler giderilmiş oldu. Toplu Sözleşme Görüşmelerinde 4Cli personelin çalışma süreleri 11 ay 28 güne çıkarıldı. Maaşlarında ise başta aile ve çocuk yardımı olmak üzere, seyyanen alınan zamlarla birlikte hatırı sayılır bir iyileştirme yapıldı. 4C'li personele ilişkin en köklü çözümün bu personele kadro verilmesidir. Taleplerimiz gerçekleşene kadar mücadelemiz devam edecek'' diye konuştu.

kamuajans.com

 
Yorumlar 13 Yorum
ÇOK OKUNANLAR