BIST 9.722
DOLAR 32,53
EURO 34,81
ALTIN 2.434,19
MEMUR

4/C'lilere kadro sorunu ne olacak?

Kamuda istihdam edilen ve 4/C'li olarak adlandırılan geçici personele kadro verilmesi ve çalışma koşullarının düzeltilmesi konusunda ne düşünüldüğü Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanına soruldu.

MEMURLAR - Milletvekili Rahmi Aşkın TÜRELİ verdiği soru önergesinde; “657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'na göre 4/C statüsünde çalışanlar, bir yıldan az süreli veya mevsimlik hizmet olduğuna Devlet Personel Başkanlığı ve Maliye Bakanlığı'nıngörüşlerine dayanılarak Bakanlar Kurulunca karar verilengörevlerde ve belirtilen ücret ve adet sınırlan içinde sözleşme ile çalıştırılan ve işçi sayılmayan kimselerdir. AKP Hükümetleri döneminde kamuda 4/C uygulaması amacından saptırılmış olup, kamuda asli ve süreklilik arz eden birçok hizmet4/C'li personel eliyle yürütülmeye başlanmıştır. Diğer taraftan, düşük ücretle, iş güvencesinden ve her türlü sosyal haktan yoksun olarak çalıştırılan 4/C'li personel kadro talebinde bulunmakta ve diğer kamu çalışanları gibi başta iş güvencesiolmak üzere diğer sosyal haklarına kavuşmak istemektedirler.” dedi ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk ÇELİK tarafından cevaplandırılmak üzere konuya ilişkin şu soruları sordu.

1-Kamuda 4/C'li olarak çalışan personel sayısı ne kadardır?

2-Kamuda çalışan4/C personelinin çalışmakoşullarının düzeltilmesi gerektiğini düşünüyor musunuz?

3-Kamuda 4/C uygulaması kapsamında istihdam edilen işçilerin kadroya alınma taleplerini nasıl karşılıyorsunuz?

4-Kamuda 4/C uygulaması kapsamında istihdam edilen işçilerin kadroya alınması konusunda Bakanlığınızca başlatılan herhangi bir çalışma var mıdır? Yoksa böyle bir çalışma başlatılması düşünülmektedir? Varsa ne aşamadadır?

Yorumlar 2 Yorum
ÇOK OKUNANLAR