BIST 9.717
DOLAR 32,53
EURO 34,94
ALTIN 2.439,91
MEMUR

4/C'li personel geçici görevlendirilebilir mi?

657 Sayılı Devlet Memurları Kanununa tabi 4/C'li personel başka kurumlarda geçici olarak görevlendirilebilir mi? İşte cevabı...

Kamu kurum ve kuruluşlarında 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 4/C maddesi kapsamında görev yapanlar, başka kurumlarda geçici olarak görevlendirilebilir mi? Ayrıntılar haberimizde....

657 sayılı kanunda, kamu hizmetlerini görecek olanlar arasında “geçici personel” de sayılmaktadır. Kanunda Geçici Personel; “Bir yıldan az süreli veya mevsimlik hizmet olduğuna Devlet Personel Başkanlığı ve Maliye Bakanlığının görüşlerine dayanılarak Bakanlar Kurulunca karar verilen görevlerde ve belirtilen ücret ve adet sınırları içinde sözleşme ile çalıştırılan ve işçi sayılmayan kimseler” olarak tanımlanmıştır.

4/C PERSONELİN BAŞKA YERDE GÖREVLENDİRİLMESİ

Çalıştıkları kurumlarda devlet memurları için tespit edilen çalışma saat ve sürelerine göre görev yapan 4/C personelin, bulundukları kurumlarda amirlerinin isteğine göre farklı birimlerde görevlendirilmeleri mümkün olabilmekle birlikte, başka bir kurumda görevlendirilmeleri söz konusu olamamaktadır.

Öte yandan, 3046 sayılı Kanunun 46 ncı maddesinde "Bakanlıklar kendi bağlı ve ilgili kuruluşları personelinden ihtiyaç duyduklarını yatırım programları ve projelerin hazırlanması gibi konularda ve uzmanlık isteyen işlerde geçici olarak süre ve çalışma konusu belirtilmek şartıyla ve bakanın onayı ile bakanlık merkez teşkilatında görevlendirebilirler. Ancak bu personelin çalışma süresi altı ayı geçemez." hükmüne yer verilmiştir.

6 AYA KADAR GEÇİCİ GÖREVLENDİRME

Buna göre, 4/C personelin görev yaptığı kurumun bağlı veya ilgili olduğu Bakanlıkta bir takvim yılı içerisinde 6 aya kadar geçici görevlendirilmesinin mümkün olabileceği düşünülmekle birlikte, bu görevlendirmenin ise 3046 sayılı Kanunun 46 ncı maddesinde belirtilen gerekçelerle yapılabileceğini söylenebilir.

Ancak, 4/C personel istihdamındaki amaç ile 3046 sayılı Kanunun 46 ncı maddesine istinaden yapılacak görevlendirmedeki amaç birlikte değerlendirildiğinde ise, 4/C personelin görev yaptığı kurumun bağlı veya ilgili olduğu Bakanlıkta geçici olarak görevlendirilesinin pek de mümkün olmayacağı sonucuna ulaşılmaktadır.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR