BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,95
ALTIN 2.325,39
MEMUR

4B sözleşmeli memurun sözleşmesi hangi durumlarda feshedilir

Sözleşmeli kamu personelinin 657 sayılı Devlet Memuru Kanunu'na göre sözleşmesi hangi durumlarda iptal edilir yani feshedilir? İşte cevabı...

Sözleşme ile çalıştırılan memurun hizmet sözleşmesi çalıştığı kurumca tek taraflı olarak feshedilebilie mi? İşe yanıtı...

Bakanlar Kurulu tarafından çıkarılmış olan “Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslar”a göre, sözleşmeli kamu personelinin hizmet sözleşmesinin, kurumlarca tek taraflı olarak feshedilebilmesi mümkün... Sözleşmeli personelin tek taraflı olarak sözleşmeyi feshetmesi de sözkonusu...

Yine 657 Sayılı Devlet Memuru Kanunu'na göre, sözleşmeli personelin sözleşmesi kendiliğinden feshedilmiş olabileceği durumlar da sözkonsudur.

Peki genel olarak hangi hallerin gerçekleşmesi durumunda, sözleşmeli personelin sözleşmesi tek taraflı olarak feshedilir? İşte cevabı:

-Personelin, işe alınma açısından gerekli olan niteliklerden herhangi birini taşımadığının sonradan anlaşılması.

-Personelin, işe alınma açısından gerekli olan niteliklerden herhangi birini sonradan kaybetmesi.

-Personelin, sözleşme dönemi içerisinde mazeretsiz ve kesintisiz 3 gün veya toplam 10 gün süreyle görevine gelmemesi.

-Personelin, hizmet sözleşmesinde belirtilen koşullara uymaması nedeniyle, bağlı olduğu yöneticileri tarafından yazılı olarak uyarılmasına rağmen söz konusu koşullara uymama halini tekrarlaması.

-Personelin hizmetinin gerektirdiği pozisyona ihtiyaç kalmaması.

-Personelin bir proje kapsamında işe alınmış olması durumunda, istihdam edildiği projenin tamamının veya proje bölümlerinin sözleşmede öngörülen süreden önce tamamlanması.

HANGİ DURUMLARDA PERSONEL SÖZLEŞMEYİ FESHEDEBİLİR?

Bazı hallerde, sözleşmeli personel kendi isteği ile sözleşmeyi tek taraflı feshedebilir.

-Personel, bir ay önceden haber vermek koşuluyla sözleşmeyi tek taraflı feshedebilir.

-Personelin, unvan değişikliği suretiyle atamasının yapılacağı pozisyon için öngörülen ilk defa hizmete alınma prosedürüne riayet edilmesi kaydıyla unvan değişikliği yapması halinde, sözleşmeyi tek taraflı feshedebilir.

-Eş veya sağlık durumu nedeniyle yer değişikliği talebinde bulunmakla beraber; geçiş yapacağı hizmet birimi bulunmaması, birim bulunmakla beraber o birimde aynı unvan ve niteliği haiz boş pozisyon bulunmaması veya en az bir yıllık fiili çalışma şartını karşılayamaması nedenlerinden herhangi birine bağlı olarak yer değişikliği talebi karşılanmayan personel, sözleşmeyi tek taraflı feshedebilir.

4/B SÖZLEŞMELİ PERSONELİN SÖZLEŞMESİ KENDİLİĞİNDEN NASIL SONA ERER?

Sözleşmeli personelin hizmet sözleşmesi bazı hallerde kendiliğinden sona erer.

-Personelin ölümü.          

-Askerlik ve doğum dışında kesintisiz olarak kurumunda fiilen en az 2 hizmet yılını tamamlayan personele; sürekli tam iş göremezlik geliri, malûllük veya yaşlılık aylığı bağlanması veya toptan ödeme yapılması. 

memurunyeri

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR