BIST 9.126
DOLAR 32,36
EURO 35,03
ALTIN 2.325,28
EMEKLİ

4A, 4B, 4C emeklilik sorgulaması nasıl yapılır?

4A, 4B, 4C emeklilik sorgulaması nasıl yapılır sorusunun yanıtı haberimizde.

4A (SSK), 4B (Bağkur), 4C (Emekli Sandığı) emeklilik sorgulaması nasıl yapılır sorusunun cevabını sizin için derledik. Peki emeklilik sorgulama işlemi sırasında hangi yolları takip etmek gerekiyor? İşte cevabı...

Eskiden sgk.gov.tr üzerinden yani SGK nın resmi web sitesi üzerinden yapılan emekilik sorgulama işlemi kişişel verilerin güvenliğinin sağlanması korumak adına artık sadece e-Devlet sistemi üzerinde yapılabiliyor. 1 Kasım 2014 tarihinde uygulamaya giren bu sistemle artık şifresiz şekilde sorgulama yapılamıyor. 

SSK (4A) EMEKLİLİK MAAŞI SORGULAMA NASIL YAPILIR?

SSK emekli maaşı sorgulama işleminizi sadece e-Devlet sistemi üzerinden yapabiliyorsunuz bunun için aşağıdaki bağlantı adresine tıklayınız. Açılan sayfada “Kimliğimi Şimdi Doğrula” butonuna tıklayınız. Emekli maaşı sorgulama işleminiz için T.C. kimlik numaranızı ve E-Devlet şifrenizi giriniz. Girdiğiniz bilgilerden emin olduktan sonra “Sisteme Giriş Yap” butonuna tıklayınız. SGK emekli maaşı sorgulama işleminizi E-Devlet sistemi üzerinden gerçekleştirmiş bulunmaktasınız.

BAĞ-KUR (4B) EMEKLİLİK MAAŞI SORGULAMA NASIL YAPILIR?

BAĞ-KUR emekli maaşı sorgulama işleminizi sadece e-Devlet sistemi üzerinden yapmak için aşağıdaki bağlantı adresine tıklayınız. Açılan sayfada “Kimliğimi Şimdi Doğrula” butonuna tıklayınız. Emekli maaşı sorgulama işleminiz için T.C. kimlik numaranızı ve E-Devlet şifrenizi giriniz. Girdiğiniz bilgilerden emin olduktan sonra “Sisteme Giriş Yap” butonuna tıklayınız.  Bağkur emekli maaşı sorgulama işleminizi E-Devlet sistemi üzerinden gerçekleştirmiş bulunmaktasınız.

EMEKLİ SANDIĞI (4C) EMEKLİLİK MAAŞI SORGULAMA NASIL YAPILIR?

Emekli Sandığı emekli maaşı sorgulama işleminizi sadece e-Devlet sistemi üzerinden yapmakiçin aşağıdaki bağlantı adresine tıklayınız. Açılan sayfada “Kimliğimi Şimdi Doğrula” butonuna tıklayınız. Emekli maaşı sorgulama işleminiz için T.C. kimlik numaranızı ve E-Devlet şifrenizi giriniz. Girdiğiniz bilgilerden emin olduktan sonra “Sisteme Giriş Yap” butonuna tıklayınız. 4C emekli maaşı sorgulama işleminizi E-Devlet sistemi üzerinden gerçekleştirmiş bulunmaktasınız.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR