BIST 9.732
DOLAR 32,50
EURO 34,78
ALTIN 2.424,36
İŞÇİ

300 bin ustaya yeterlilik belgesi şoku işsiz kalacaklar!

Yeterlilik belgesi alması gereken 300 bin usta işsiz kalacak! Ustaların yalnızca 10’da 1’i yeterlilik belgesi alabildi. 26 Mayıs’tan itibaren belgesi olmayan yüzbinlerce çalışan işsiz kalacak, çalıştırana da ceza gelecek.

Yeterlilik belgesi almayan yüzbinlerce çalışan yaklaşık bir ay sonra işsiz kalacak! 384 bin kişinin mesleki yeterlilik belgesi alması gerekiyordu, ancak 30 bin kişi aldı. Yeterlilik belgesi olmayan çalışanı istihdam eden işverene de ceza uygulanacak. İşte detaylar...

Dünya Gazetesi’nde yer alan ilgili habere göre, 26 Mayıs’ta denetim elemanları belgesiz usta çalıştıran işverene 500 lira ceza verecek. Belgesiz kişiyi de şantiye dışı edecek!

"1 AY KALDI! BUNUN ŞAŞKINLIĞI VAR"
Yalıtımla ilgili 4 konuda belge vermeye yetkili TEBAR’ın Başkanı Ertuğrul Şen, “Bir ay kaldı. Ne yapacağız? Bunun şaşkınlığı var” dedi.

FİRMALARI DA TELAŞ SARDI
BTSO Mesleki Yeterlilik Sınav ve Belgelendirme Merkezi Genel Müdürü Ramazan Karakök de firmalar tarafından sınav ve belgelendirme başvurularının son günlere bırakıldığına işaret ederek, “Yoğun talep var. Sadece inşaat sektöründe 25 firmayla görüşme halindeyiz. Her birinin 50 ila 100 arasında çalışanı bulunuyor.

BAKANLIK'TAN NET AÇIKLAMA: ERTELEME YOK!
Çalışma Bakanlığı da yeterlilik belgesi için süre uzatılmasının söz konusu olmadığını belirterek, “Erteleme yok” dedi.

BTSO Mesleki Yeterlilik Sınav ve Belgelendirme Merkezi Genel Müdürü Ramazan Karakök, "Sürecin 26 Mayıs’a kadar bitmesi mümkün değil. Çözüm yönünde gayret ediyoruz” diye konuştu.

"İSTEDİĞİ KADAR İŞİN UZMANI OLSUN..."
İMSİAD Başkanı Namık Ziya Mescioğlu da, “Çok geç kalınmış bir süreç. İstediği kadar işin uzmanı olsun, 6’ncı aydan itibaren şantiyelerimizde mesleki yeterliliği olmayan kişiler istihdam edilemeyecek” dedi.

 

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR