BIST 8.725
DOLAR 32,34
EURO 35,13
ALTIN 2.237,45
EMEKLİ

30 yıldan fazla çalışan emekliler başvuru süresi geri sayım

Kamuda 30 yıldan fazla hizmeti olan memur emeklileri ek ikramiyesini alıyor. 4 ay içinde başvuran, yıllık 3 bin 407 liraya varan ödemeden yararlanıyor

Memur emeklileri dikkat! Kamuda 30 yıldan fazla hizmeti olmasına karşın emekli ikramiyesini 30 yıl üzerinden alanlara ek ödemeler sürerken, başvuru süresinde geri sayım başladı.

Memur emeklilerinin, vefat etmişse yakınlarının ek ikramiyeden yararlanabilmek için 27 Ocak'a kadar mutlaka başvurusunu yapması gerekiyor.

3 AY İÇİNDE HESAPTA


Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), hak sahiplerine, kamuda 30 yılı aşan her hizmet yılı için ek ikramiye ödemesi yapıyor. Ödemeler başvuru tarihinden itibaren 3 ay içinde hesaplara yatırılıyor. Emekli ikramiyesi tutarı, emekli olunan tarihte geçerli olan katsayılara göre hesaplanıyor. İkramiye farkının ne kadar olacağı, memurun ne zaman emekli olduğuna, derece ve kademesine, makam veya görev tazminatı olup olmadığına bağlı olarak değişiyor. 30 yılın üzeri hizmet ne kadar fazlaysa ve emeklilik tarihi 7 Ocak 2015'e ne kadar yakınsa ikramiye farkı da o kadar yüksek oluyor. Her tam hizmet yılı için ödenecek ikramiyenin bir yıllık tutarı 50 liranın, ödenecek toplam ikramiye tutarı ise 100 liranın altında olamıyor. En yüksek yıllık ikramiye tutarı 3 bin 407 lira 42 kuruş..

Yorumlar 1 Yorum
ÇOK OKUNANLAR