BIST 9.080
DOLAR 32,35
EURO 35,05
ALTIN 2.324,97
GÜNCEL

3. Havalimanı'nın adı Recep Tayyip Erdoğan mı olacak?

3. Havalimanı'na ilişkin açıklama yapan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, havalimanının adının Recep Tayyip Erdoğan olacağı yönündeki iddialara açıklık getirdi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım Plan ve Bütçe Komisyonu’nunda konuştu. Bakan Yıldırım burada 3. havalimanının ismine ilişkin soruları yanıtladı.

İstanbul'a yapılan 3. Havalimanının isminin "Recep Tayyip Erdoğan" olacağı iddialarının sorulması üzerine Yıldırım, "Biz, havalimanını yaparız, ondan sonra ne ad koyarlarsa koysunlar, Tayyip Bey meraklısı değil, çok da sevmiyor bu işleri. Öyle bir şey olacağını düşünmüyorum, şahsi kanaatim budur" diye konuştu.

Havalimanları yaptıklarında ad konusunda çeşitli tartışmaların çıktığını dile getiren Yıldırım, bu tür anlaşmazlıklarda farklı bir isim koyarak orta yolu bulduklarını bildirdi.

3. HAVALİMANININ KULESİ BELLİ OLDU

İstanbul 3. Havalimanı tamamlandıktan sonra işletmenin başka bir şirkete devretme hakkının olduğunu anlatan Yıldırım, ancak izin prosedürü olduğunu kaydetti. Yıldırım, söz konusu havalimanının ilk etap yapım süresinin 42 ay olduğunu, diğer etap yatırımlarının yapım süresindeki gecikmelerde günlük 5 bin euro cezanın öngörüldüğünü kaydetti. 

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR