BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
MEMUR

2016'da 657'de memura yıllık izin müjdesi

64'üncü hükümet 2016'da 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nu kapsamında önemli reformlar yapacak; bunlardan biri de memurların yıllık izninin yeniden düzenlenmesi olacak...

2016'da yapılacak reformlar kapsamında, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nda önemli reformlar yapılacak. Bu reformlar arasında memurları en çok sevindirecek olanı ise 'devlet memurlarının yıllık izninin uzatılması' yönünde olacak.

Devlet memuru yerine 'kamu çalışanı' kavramı gelecek. Kamudaki statüler azaltılacak. 4. maddedeki A, B, C, D gibi statüler kalkacak. Aynı statüde emekli aylıkları kademeli olarak eşitlenecek ve yükseltilecek.

PERFORMANSI YÜKSEK OLANA FAZLA MAAŞ

Performansı yüksek memur, emsallerine göre daha fazla maaş alabilecek.

Memurların maaş hesaplama sistemi sadeleştirilecek. Görev ücreti ve temel ücret belirlenerek kalemler yeniden saptanacak. Görev ve maaş unvan grupları tespit edilecek.

MEMURA İŞ GÜVENCESİ

Memurun iş güvencelerine dokunulmayacak. Ancak terör örgütüne bulaşanlar atılacak.

HAFTA SONLARI YILLIK İZİNDEN SAYILMAYACAK

Hafta sonları, yıllık izin süresinden sayılmayacak. İzin hesabında iş günü esası getirilecek. Yıllık izin süresi, SGK'ya prim ödemek suretiyle geçen hizmeti 1 yıldan 10 yıla kadar (10 yıl dahil) olanlar için 20 iş günü, 10 yıldan fazla olanlar için 30 iş günü olacak.

Yorumlar 1 Yorum
ÇOK OKUNANLAR