BIST 9.662
DOLAR 32,59
EURO 34,84
ALTIN 2.499,37
ÖĞRETMEN

2016 yılı öğretmenlerin temmuz maaşı yeni düzenleme

Öğretmenler 1 Temmuz 2016 tarihinden itibaren zamlı maaş alacak. Peki hangi öğretmenin maaşı ne kadar artacak? İşte detaylar...

Memur maaşları 1 Temmuz'dan itibaren artacak. Öğretmen unvanlı kadrolarda görev yapan devlet memurlarının aylık ücretleri, 1 Temmuz 2016 tarihinden geçerli olarak artacak.

Devlet memurlarının maaşlarının belirlenmesinde kullanılan katsayıların %5 oranında artacak olması, her derecede öğretmen maaşını da artacak. Zamlı maaşlarını 15 Temmuz’da alacak olan öğretmenlere, 1-14 Temmuz zam farkı ayrıca ödenecek.

Memurunyeri.com adlı sitede yer alan habere göre, öğretmen maaşından yapılan gelir vergisi kesintisi yıl içinde %15’den %20’ye (ek ders ücretlerinin etkisiyle daha erken aylarda) yükselmektedir. Uygulanan gelir vergisi oranının yükselmesi, öğretmenlerin net maaşında azalmaya neden olmaktadır.

Bu çerçevede, öğretmen kadrolarında görev yapanların, 2016 yılının ikinci altı aylık dönemindeki aylarda, her derece/kademe ve hizmet yılında alabilecekleri aylık net maaş miktarları, uygulanacak gelir vergisi oranları da dikkate alınarak hesaplanacak.

Yorumlar 1 Yorum
ÇOK OKUNANLAR