BIST 9.748
DOLAR 32,52
EURO 34,79
ALTIN 2.420,86
KPSS

2016 YGS sonuçları ne zaman açıklanacak?

2016 YGS sınavı 13 Mart Pazar günü yapıldı. Binlerce üniversite adaylarının merakla beklediği sınavı sonuçları açıklanma tarihi belli oldu. Peki 2016 YGS sınav tarihleri ne zaman açıklanacak? Adaylar bu sonuçlarla tercih yapabilecek mi?

13 Mart 2016 tarihinde yapılan YGS sınav sonuçları ne zaman açıklanacak merakla beklenmekte. ÖSYM'nin sınav takvimine göre YGS'nin açıklanacağı tarih belli oldu. YGS ne zaman açıklanacak? Detaylar memurhaber.com'da

Yükseköğretime Geçiş Sınavı (2016 YGS)'nın Temel Soru Kitapçığı ile cevap anahtarı Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nin internet sitesinde yayınlandı. Şimdide YGS sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? merak konusu oldu.

2016 YGS'NİN 25 MART'TA AÇIKLANMASI BEKLENİYOR

ÖSYM'nin sınav takvimine göre, 13 Mart 2016 tarihinde yapılan YGS sınavının sonuçlarının açıklanma tarihi 25 Mart 2016 olarak belirtildi. ÖSYM'nin geçtiğimiz yıllarda sonuçların açıklanması ile ilgili net bir tarih vermemiş olsa da sonuçları diğer yıllardan farklı olarak sınavdan çok kısa süre sonra açıklamıştı.

YGS HATALI SORULAR NE OLACAK?

Yetkililer adayların bu konuda ‘müsterih’ olmasını istedi. ÖSYM’nin Twitter hesabından yapılan açıklamada şöyle denildi:
“Değerli adaylar, ÖSYM her sınav sonrasında olduğu gibi yaptığı teknik analizler veya sorulara ilişkin itirazları bağımsız bilim heyetleri/kurulları marifetiyle titizlikle incelemektedir. Sınav sonuçlarının açıklanmasından önce soru itirazı incelemeleri tamamlanacak olup inceleme sonuçları, YGS sınav sonuçlarının açıklanması ile eş zamanlı olarak internet sayfamızdan adaylara duyurulacaktır. Tüm adaylarımız bu konuda müsterih olsun. 2016 YGS sonuçları 25 Mart 2016 tarihinde açıklanacaktır.”

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR