BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
KPSS

2016 YDS sonuçları açıklandı mı?

2016 YDS sınav sonuçları açıklandı mı sorusu öğrenciler tarafından çok merak edilen bir konu ancak henüz YDS sonuçlarının ne zaman açıklanacağı bilinmiyor.

2016 YDS sonuçları açıklandı mı? YDS sonuçlarının açıklanacağı tarih önceden belirlenmiyor. Sınav yapıldıktan sonra ÖYSM YDS sonuçlarını kendi belirlediği tarihte açıklıyor. YDS hakkında bütün detaylar haberimizde.

Zamanımızda herhangi bir iş başvurusu yapacağınız zaman istenilen bazı şeyler olabilir. Bunlardan birisi de yabancı dil bilgisidir. Artık neredeyse çoğu kurum yabancı dil istemektedir. Bu yüzden yabancı dil bilgisi sınavına girmeniz istenebilir.

YDS NEDEN YAPILIR?

Genellikle yüksek lisans, doçent, doktora, sanatta yeterlilik yapmak isteyen adaylardan YDS sınavına girmeleri istenmektedir ve bu sınavdan yeterlilik puanlarını almaları istenmektedir.

YDS sınavı tüm yabancı dil sınavlarının merkezi olarak görülmektedir. Eskiden YDS, ÜDS ve KPDS sınavları ayrı ayrı yapılmaktaydı. Ama son yıllarda bu sınavların hepsinin tek bir sınavda yani YDS sınavında birleşmesinden sonra tek bir sınav yapılmaktadır. YDS sınavı tüm kamu kuruluşlarında ve özel sektörlerde geçerliliği olan bir sınavdır. Bu sınavın amaçlarından en önemlisi kişilerin yabancı dil bilgisini ve yeterliliğini ölçmektir.

YDS BİR YILDA 2 KEZ YAPILIR

ÖSYM kurumunun gerçekleştirdiği bu sınav her sene 2 dönem olmak üzere 2 kez gerçekleştirilir. 2016 senesinin ilk YDS sınavı ilk bahar YDS sınavı 27 mart 2016 pazar günü gerçekleştirilmiştir. 150 soru olan YDS sınavının süresi 150 dakika olarak belirlenmiştir. Bu sene YDS sınavı saat 09:30 da başlayıp saat 12:00 da sona ermiştir.

Bu sınavda her sorunun puan değeri 1.25 olarak belirlenmiştir. . Doçent adayları YDS den en az 65, doktora veya sanatta yeterlilik adaylarının 55 puan almaları gereklidir. 100 puan üzerinden bu puanları almaları gereklidir. 55 puan almak için 80 sorudan 44 doğru cevap 65 puan almak için ise 52 doğru cevap vermeniz gereklidir. 100 puan üzerinden değerlendirilen bu sınavda 100 - 90 puan arası alan adaylar A seviyesi, 89 ile 80 puan arasında puan alan adaylar B seviyesi, 79 ve 70 puan arası puan alan adaylar C seviyesi, 69 ve 60 puan alan adaylar D seviyesi ve 59 - 50 puan alan adaylar da E seviyesinde seviyeleri belirlenir.

Kurumlar bu seviyelere göre alımları gerçekleştirmektedir. Sınava giren adaylar sınavdan aldıkları puanı süresiz olarak kullanabilir. Şansını birden fazla deneyen adaylar en yüksek aldığı sınavın sonucu geçerli olur. Sınava giren adaylar artık YDS sonuçlarının açıklanmasını beklemektedir.

10 GÜN İÇİNDE AÇIKLANMASI BEKLENİYOR

ÖSYM kurumu net bir tarih vermemekle beraber YDS sonuçlarının 10 gün içinde açıklanması bekleniyor. YDS sonuçları açıklandığında ÖSYM kurumunun internet sitesinden sınav sonuçlarınıza ulaşabilirsiniz. ÖSYM kurumunun internet sitesinde yer alan sonuçlar bölümüne girdikten sonra buradaki sonuçlar seçeneklerinden 2016 ilk bahar YDS sınavı seçeneğini seçmeniz gereklidir.

YDS sonuçları açıklandığında bu bölümden sınav sonuç bilginize ulaşabilirsiniz. 27 mart tarihinde yapılan sınav soru ve cevapları da henüz internet ortamında paylaşılmamıştır. Sınav soru ve cevapları paylaşıldıktan sonra sınav soru ve cevaplarına ÖSYM kurumunun geçmiş yıllarda yapılan sınav soru ve cevaplar bölümünden YDS sınavının soru ve cevaplarına ulaşabilirsiniz.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR