BIST 9.541
DOLAR 32,50
EURO 34,82
ALTIN 2.489,89
EMEKLİ

2016 Kurban Bayramı öncesi ikramiye verilecek mi?

2016 yılı Kurban Bayramı öncesinde vatandaşlara ikramiye verilecek mi? İşte cevabı...

2016 yılı Kurban Bayramı öncesi vatandaşlara ikramiye müjdesi gelecek mi? Vatandaşlar bu sene ikramiye alacak mı? Ayrıntılar memurhaber.com'da.

Çalışma Bakanlığı emekli, dul ve yetimler için ikramiye sürecinin başladığını ve Kurban Bayramı öncesi yetişebileceği söyleniyor. 11 milyon vatandaşı doğrudan ilgilendiren bayram ikramiyesi için bankalar ile görüşme devam ediyor. Çalışma Bakanlığı, bankalarla yaptığı promosyon görüşmesi sonrasında ikramiyenin Kurban Bayramı öncesine yetiştirilmesini istedi. Bakanlığın bu isteği de vatandaşlar tarafından memnuniyetle karşılandı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, daha önce, emekli aylıklarına göre kademelendirme yaptıklarını açıklamıştı. Bu kademelere göre emekliye ödenecek promosyon tutarı farklılık gösterecek. Yüksek maaşı olan, daha fazla promosyon alacak.

KİM KAÇ TL BAYRAM İKRAMİYESİ ALACAK?
 
Bu kademelerin ise '500 liranın altında maaş alanlar', '500-bin lira arası maaş alanlar', 'bin-2 bin lira arası maaş alanlar' ve '2 bin lira üstü maaş alanlar' şeklinde oluştuğu belirtiliyor. Kademelerin her biri için başka promosyon tutarı belirlenecek. Promosyonda yıllık tutarın 150 ile 300 lira arasında olması, 3 yıllık promosyonun toplu ödenmesi görüşü hakim. Çalışma Bakanlığı ve bankalar bu şekilde anlaşırsa, 500 liranın altında maaşı olanlar 3 yıllık dönem için 450 lira, 2 bin lira ve üstünde maaşı olanlar da 900 lira ödeme alabilecek. Sürenin bitiminin ardından emekliye yine bir 3 yıllık promosyon daha ödenecek. Promosyon tutarında emeklinin maaşını bankada tutma süresinin de etkili olacağı belirtiliyor. Parasının tamamını hemen çekmeyenin ödemede avantajlı olması üzerinde duruluyor.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR