BIST 9.803
DOLAR 32,52
EURO 34,98
ALTIN 2.435,38
KPSS

2016 KPSS sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

KPSS sınav sonuçları açıklandı mı, 2016 KPSS sınav sonuçları ne zaman açıklanacak sorularının yanıtı memurhaber.com'da.

2016 yılına ait KPSS sınav sonuçları henüz açıklanmadı. 22 Mayıs tarihinde gerçekleştirilen KPSS’nin sonuçlarını ÖSYM tarafından açıklanacak.

ÖSYM 'nin açıkladığı resmi sınav takvimine göre açıklanan sınav tarihi, başvuru tarihleri ve sonuç açıklama tarihi bilgilerine göre KPSS'nin sonuç açıklama tarihi 14 Temmuz Perşembe günü olarak görülüyor. Fakat sınav okuma ve sonuç açıklama sistemlerinin sürekli olarka gelişmesi nedeniyle sonuçların daha erken br tarihte açıklanması da beklenebilir.

KPSS NE ANLAMA GELİR?

Kamusal alanda çalışacak olan yada çalışmak isteyen kimseler için ülkemizde belirli bir sınav yapılmaktadır. Kamusal alanda çalışmak insanlar bakımından güvenç olmaktadır. Çünkü kamu denince devlet kapısında iş bulma anlamına gelmektedir. Bu iş kurumları düzenli maaş ve sigortayı ifade ettiği için insanlar yaşamlarını güvence altına almak için bu sınavlara girmektedirler.  Yapılan bu sınava KPSS (Kamu Personeli Seçme Sınavı) adı verilmektedir.

Bu sınav neticesinde belirli bir puana ulaşan adaylar kamusal alanda çalışmak için hak kazanmış olurlar ancak bu durum sınavın ardından da mülakat ve atma  gibi durumlar neticesinde gerçekleşmektedir. Bu KPSS sınavı eğitim öğretim hayatında belirli bir yere gelmiş olan kimselerin girebildiği bir sınav olarak bilinmektedir.

KPSS A VE KPSS B NE ANLAMA GELİR?

Kısaca KPSS sınavı iki farklı oturum üzerinden gerçekleştirilir. KPSS A ve KPSS B bu sınavın oturumları olarak bilinmektedir. KPSS A sınavına girmek isteyen öğrencilerin en az lisans eğitimini tamamlamış olması yada lisans eğitimini tamamlaması kesin olan öğrencilerden olması gerekmektedir. KPSS A sınavı ülkemizde her yıl tekrarlanmaktadır.

KPSS A sınavında başarılı olan adayların iş bulma sahaları da oldukça geniştir. Maliye bakanlıkları, iç işleri bakanlıkları ve daha bir çok resmi kurumlarda iş bulma olanakları vardır. KPSS B sınavına girmek isteyen öğrencilerin ise ön lisans veya herhangi bir orta öğretim kurumundan mezun olması yeterli olacaktır. KPSS B sınavı ülkemizde sadece çift yıllarda olmak koşulu işle 2 yılda bir olarak gerçekleştirilmektedir.

KPSS A sınavına göre iş imkanları biraz daha kısıtlı olsa da KPSS B sınavından iyi not alan adaylarında iş bulma olanakları oldukça yüksektir. KPSS B sınavı öğrencileri merkezi atama yolu ile yeni işlerine kavuşturmaktadır. Bu durumda özel sektöre göre oldukça olumlu bir durumdur. Çünkü özel sektörde çalışan bir kimsenin iş konusunda bir güvencesi yada düzenli maaş konusunda bir çekincesi olmaktadır. Ancak devlet kurumlarında çalışan bir kimsenin maaş konusunda yada iş güvencesi konusunda hiç bir sıkıntısı olmamaktadır.

İnternet sistemi sayesinde bir çok bilgiye ulaşabiliriz. Bu bilgilerden biride KPSS sonuçlarıdır. Mayıs ayının 22. Gününde yapılan KPSS sınavı hakkında tüm detaylı bilgiler ÖSYM resmi internet sitesi üzerinde mevcuttur. KPSS sınavının ardında adayları saran bir başka heyecan ise KPSS sonuçlarıdır. KPSS soruları ve sonuçları hakkında bilgi sahibi olmak isteyen adaylar ÖSYM sitesine girerek kolay bir şekilde KPSS soruları ve sonuçları hakkında bilgi sahibi olabilmektedirler. KPSS soruları sınavın ardından bir kaç gün içinde adaylara duyurulmuştur. Ancak KPSS sonuçları hala açıklanmadığı için adayları büyük bir merak sarmıştır. KPSS sınav sonuçlarının kısa bir sürede açıklanması tüm adaylar tarafından beklenmektedir. Sizde KPSS sonuçları hakkında daha detaylı bilgi almak istiyorsanız ÖSYM resmi internet sitesine aday kimliğiniz ile giriş yapabilirsiniz.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR