BIST 9.080
DOLAR 32,32
EURO 35,07
ALTIN 2.307,42
KPSS

2016 KPSS sınav giriş yerleri açıklandı mı?

KPSS'ye girecek olan adaylar sınav giriş yerleri açıklandı mı sorusunun cevabını merak ediyor. İşte 2016 KPSS sınav giriş yerleri hakkında ayrıntılı bilgi..

2016 KPSS giriş yerleri açıklandı mı? KPSS sınav giriş yerleri ne zaman açıklanır? KPSS hakkında merak ettiğiniz bütün ayrıntılar memurhaber.com'da.

22 ve 29 Mayıs 2016 tarihlerinde yapılacak KPSS Lisans Genel Kültür, Genel Yetenek ve Eğitim Bilimleri sınavı ile KPSS Lisans Alan Sınavları için yüz binlerce aday şimdiden merak içindeler. Ancak ÖSYM KPSS giriş yerleri hakkında henüz bir açıklama yapmadı. İlki 22 Mayıs 2016 tarihinde yapılacak KPSS 2016 sınavı için ÖSYM'nin KPSS sınav giriş yerlerini her an açıklaması bekleniyor.

ÖSYM sınav takvimi yayımlandığında ÖSYM'nin bu sene ilk defa bir değişiklik yaptığı gözlemlenmişti. Normalde temmuz ayı içerisinde yapılan KPSS Lisans sınavlarının bir kısmı 2016 yılı için mayıs ayı içerisine çekildi. Genel Kültür, Genel Yetenek, Eğitim Bilimleri ve alan sınavları mayıs ayının son iki haftası yapılacak. Öğretmen olmak isteyen adaylar ise temmuz ayı içerisinde bu sınavlara ilaveten KPSS ÖABT alan sınavlarına girecek. Sınavların mayıs ayı içerisinde yapılacak olması öğrencileri KPSS sınav giriş yerleri ile ilgili bir meraka itti.

2016 KPSS SINAV GİRİŞ YERLERİ NE ZAMAN YAYIMLANACAK?

Adayların gözü kulağı 2016 ÖSYM KPSS sınav giriş yerleri belgesinde. Adaylar sınava girecekleri yeri bir an evvel görmek ve gidip bakmak istiyor. ÖSYM tarafından adaylara artık sınav giriş belgesi gönderilmiyor. Adaylar Aday İşlemleri Sistemi (ais https://ais.osym.gov.tr/ )üzerinden öğrenciler T.C. kimlik numaraları, aday işlemleri şifreleri ile girip bakabilecekler. Bu belgeyi yazıcıdan çıkararak T.C. nüfuz cüzdanları ile birlikte sınava girebilecekler.

ÖSYM'nin yaptığı tüm sınavlara baktığımızda genelde sınav tarihinden ortalama 6-7 gün önce sınav giriş yerlerini yayımladığını görüyoruz. Kamu Saati olarak bizim tahminimize göre KPSS sınav giriş belgeleri 16-17 Mayıs 2016 tarihinde yayımlanacak. Ancak sınav giriş belgelerinin daha önce yayımlanması da muhtemel gözüküyor. Sınav giriş yerleri açıklandığında ücretsiz hemen bildirim almak isterseniz Kamu Saati android uygulamasını indirebilirsiniz. Uygulamayı indirmek için tıklayınız.

2016 KPSS HANGİ GÜNLER YAPILACAK?

22 Mayıs 2016 tarihinde KPSS Lisans sınavına katılan yani 4 yıllık mezunu olan tüm adaylar bu sınava girecek. Devlet memuru olmak isteyen adayların tamamının katıldığı KPSS Lisans sınavında öğrencilere Genel Kültür ve Genel Yetenek başlıkları altında Türkçe, Matematik, Tarih, Coğrafya, Vatandaşlık soruları sorulacak. İster öğretmen olmak için isterse de düz memur olmak için KPSS'ye girmek isteyen adayların tamamı bu sınava tabi tutulacak.

22 Mayıs 2016 öğleden sonra ise öğretmen olmak isteyenlerin katılacağı Eğitim Bilimleri sınavı var. Yaklaşık 500 bin öğretmen adayının katıldığı bu sınavda adaylar eğitim bilimine giriş, öğretim yöntem teknikleri, ölçme ve değerlendirme, gelişim psikolojisi, öğrenme psikolojisi, program geliştirme gibi alanlardan sınava tabi tutulacaklar. ÖABT alan sınavı olan öğretmenlerin alan sınavları ise temmuz ayı içerisinde yapılacak.

29 Mayıs 2016 tarihinde ise Hukuk, Kamu Yönetimi, İktisat, İşletme, Ekonomi ve Maliye gibi alanlardan sınava girerek A grubu kadrolara atanmak isteyen yani uzman yardımcısı olmak isteyen adaylar sınava katılacaklar. Bu adaylar kendi alanlarında sınavlara tabi tutulacak. Lise mezunlarının veya iki yıllık üniversite mezunlarının sınavları ise eylül ayı içerisinde yapılacak.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR