BIST 9.722
DOLAR 32,54
EURO 34,92
ALTIN 2.422,70
KPSS

2016 KPSS ortaöğretim ve önlisans başvuru tarihi ne zaman?

ÖSYM, 2016 yılında KPSS ortaöğretim ve önlisans başvuru tarihlerini açıkladı.

2016 KPSS ortaöğretim ve önlisans başvuru tarihleri ÖSYM tarafından açıklandı.  KPSS ortaöğretim ve önlisans sınavı hakkında ayrıntılı bilgi haberimizde...

KPSS Ortaöğretim ve Önlisans başvuru tarihlerinin belirlenmesinin ardından herkes planlarını yapmaya başladı. KPSS ile kamu personeli hayallerini erkenden hayata geçirmek isteyen lise mezunları ve önlisans öğrencileri için sınav tarihleri duyuruldu. KPSS Ortaöğretim ve Önlisans başvuru tarihlerinin belirlenmesinin ardından herkes planlarını yapmaya başladı. Kamu personeli olmak için KPSS sınavına hazırlananlar ve hazırlanacak olanlar için beklenen gün geldi ve büyük mücadele verecekleri sınavların tarihleri belirlendi.

KPSS ORTAÖĞRETİM VE ÖNLİSANS BAŞVURU TARİHLERİ

Sınav takviminin belirlenmesinin ardından kamu personeli adayı olanlar şimdiden planlarını yapmaya ve sıkı çalışmalara başladı. Ortaöğretim ve ön lisans düzeyinde gerçekleşecek Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS 2016) için başvurular 9-24 Ağustos 2016'da gerçekleşecek. Sınavlar, 22-23 Ekim 2016'da gerçekleştirilecek.

ÖSYM'nin web sitesinde yer verilen açıklamaya göre, 2016 KPSS'nin ön lisans seviyesinde 22 Ekim 2016'da, ortaöğretim seviyesinde 23 Ekim 2016'da, 2016-KPSS ortaöğretim/ön lisans çerçevesinde uygulanacak din hizmetleri alan bilgisi testi (DHBT 2016) ise 6 Kasım 2016'da gerçekleştirilecek.

NASIL BAŞVURU YAPILIR?

Sınava başvuru işlemleri, DHBT'ye ortaöğretim veya ön lisans seviyesinde katılacaklar hariç, 9-24 Ağustos 2016'da yapılacak. Kamu Personel Seçme Sınavı 2016-KPSS Din Hizmetleri Alan Bilgisi (DHBT) Sınav ve Başvuru Tarihleri Şu Şekilde: 06.11.2016 KPSS Lisans Düzeyi Başvuru: 17.03.2016 31.03.2016 KPSS Ortaöğretim/Ön Lisans Düzeyi Başvuru: 09.08.2016 24.08.2016 DHBT Başvuru: 21.09.2016 03.10.2016 Başvurular, başvuru merkezlerince yapılacak.

Söz konusu merkezler ÖSYM'nin () internet adresinde duyurulacak, başvuru süresi uzamayacak. Sınava, ortaöğretim ve ön lisans mezunları ile mezun olabilecek halde olan adaylar katılacak Adayların başvurudan evvel sınav ücretini yatırmış olmaları gerekmektedir. Sınav ücretini yatırmak başvuru için yeterli değil. Sınav ücretini yatırmış olmasına rağmen başvurusunu kılavuzda/duyuruda belirtildiği şekilde yapmayan adayların, başvurularını süresi içinde bitirmeleri gerekiyor.

Başvuru işlemini söylendiği şekilde tamamlamayanlar sınava dahil olamayacaklar. Online bireysel başvuru yapacak adayların başvurularının tamamlanabilmesi için onay kodunu sisteme girmeleri, başvuru sayfasında; "Başvuru işlemi başarıyla tamamlandı" beyanını mutlaka görmeleri ve aday başvuru kayıt bilgilerinin bir çıktısını yazıcıdan edinmeleri uyarısında bulunulan duyuruda, şunlar vurgulandı: "Başvuru Merkezi aracılığı ile başvuru yapan adaylar, aday başvuru kayıt bilgilerinde yer alan başvuru bilgilerinin doğruluğunu kontrol etmek amacı ile görevli tarafından kendilerine verilen çıktıyı kontrol ettikten sonra çıktı üzerinde yer alan onay kodunu görevliye bildirecekler ve görevli onay kodunu sisteme girdikten sonra başvuru tamamlanacaktır.

Onay kodu girilmeyen başvurular tamamlanmayacağı için geçersizdir ve sorumluluk adaya aittir. Başvuru merkezleri, resmi iş gününde ve resmi iş saatlerinde başvuru alacaklardır. İnternetten bireysel başvurular Temmuz saat 23.59'da sona erecektir. Başvurusunu tamamlayan tüm adaylar, başvuru süresi içinde ÖSYM'nin internet sayfasında bulunan aday işlemleri sisteminden (ais.osym.gov.tr) başvuru bilgilerini mutlaka kontrol etmeli, başvurusunun tamamlandığını teyit ederek sınavın diğer aşamalarında gerekebileceğinden aday başvuru kayıt bilgilerinin yazıcıdan bir dökümünü edinmelidir."

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR