BIST 9.722
DOLAR 32,55
EURO 35,01
ALTIN 2.427,83
KPSS

2016 KPSS ne zaman, KPSS ile alınacak personeller ve bölümler

2016 KPSS ne zaman, KPSS ile alınacak personel sayısı ne kadar, KPSS ile en çok hangi bölümlerden alım yapılıyor? İşte cevabı...

2016 KPSS sınavı ne zaman yapılacak? KPSS sınavı sonucu hangi bölümlerden ne kadar personel alınacak sorularının yanıtı memurhaber.com'da.

Adayların sınav heyecanı başladı. KPSS başvuruları 31 Mart 2016 günü sona erdi. Lisan KPSS sınavı ise 22 Mayıs 2016 günü yapılacak. Peki Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT), Genel Yetenek ve Genel Kültür sınavları başvuruları ve tercihleri ne zaman? İşte merak edilen tüm ayrıntılar...

KPSS NE ZAMAN YAPILACAK?

Başvuruları 31 Mart 2016 tarihinde sona eren Lisans KPSS sınavı, 22 Mayıs 2016 tarihinde yapılacak. Sınav sonuçlarının duyurulması ise sınavdan 18 gün sonra, 9 Haziran tarihinde yapılacak.

KPSS ÖABT SINAVI NE ZAMAN?

Öğretmen adaylarının alan sınavı olarak kabul edilen Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT), Genel Yetenek ve Genel Kültür sınavları tamamlandıktan iki ay sonra, 24 Temmuz 2016 tarihinde tamamlanacak.
Sağlık Bakanlığı 3103 personel alımı yapacak, alınacak olan personellere ilişkin bilgiler aşağıdaki gibidir.

Tercih işlemlerini internet üzerinden gerçekleştiren sağlık personelleri için duyurma işlemleri, yhgm.saglik.gov.tr adresinden, thsk.gov.tr adresinden, tkhk.gov.tr adresinden gerçekleştirilecektir. Alınacak olan tüm sağlık personelleri sözleşmeli personel alımına ilişkin yürürlükte olan yönetmelik gereği yürütülecektir.

Ayrıca alınacak olan tüm personeller de yine sözleşmeli personel çalıştırılmasına ilişkin yönetmelikle bütünleştirilmiş bütçe ile karşılanacaktır. Başvuruda bulunacak olan adayların, tercihlerini belirtilen internet adreslerinden belirtilen tarihler arasında yapmaları gerekmektedir. Posta yoluyla başvurular kabul edilmeyecek olup, geçersiz sayılacaktır.

VETERİNER HEKİM ALINACAK

Faruk Çelik'in açıklamasına göre 566 Veteriner Hekim sözleşmeli personel olarak bakanlık bünyesine alınacak.

GIDA, TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI KAÇ MÜHENDİS ALACAK?

Veteriner Hekim gibi Ziraat Mühendisi alımı da bu sene çok olacak 550 Ziraat Mühendisi alımı bakanlık tarafından gerçekleşecek. 400 Gıda Mühendisi alınacak. 

GIDA, TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI SU ÜRÜNLERİ MÜHENDİSİ ALIYOR MU?

Bakan Sayın Faruk Çelik'in açıklamasına göre Bakanlık bu sene 80 Su Ürünleri Mühendisi Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı bünyesine dahil edilecek.

10 Balıkçılık teknolojisi mühendisi ve 71 harita mühendisi bu Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı bünyesinde sözleşmeli personel olarak istihdam edilecek.

BEKÇİ ALIM KRİTERLERİ NELER?

Bekçi alımlarındaki ilk kriter Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı , ilkokul mezunu olmayan kişiler bekçi olamıyor, verilen ilanlarda öğrenim durumu olarak en az ilkokul mezunluğu şartı bulunuyor. Yine bekçi alımı için söz konusu adayın daha önce bir suça karışmamış olması şartı da bulunuyor. Bekçi olarak istihdam edilecek adayın herhangi bir sağlık probleminin bulunmaması gerekiyor. Bekçi adaylarının Türk toplum telakkilerine göre kötü şöhretle bilinmemesi ve 657 Sayılı Devlet Memurları kanunundaki ilgili maddede bulunan şartları taşıyor olması gerekiyor.

BEKÇİ NE GÖREV YAPAR?

Bekçilerin yapacakları görevler arasındaki en önemlisi görev alanında bulunan kişilerin can ve mal güvenliğini sağlamak ve oluşabilecek tehditlerin önlenmesi için çaba sarf etmek bulunuyor, Kamu düzenini bozan ve kamu düzenini engelleyen her türlü faaliyetlere karşı kolluk kuvvetlerine yardımcı olmakta bekçinin görevleri arasındadır. Adli vakkalarda , vakkanın delilleri ile ilgili koruma ve oluşabilecek tehditlerin önüne geçerek güvenliği sağlamak bekçinin görevleri arasındadır. Bekçilerin maaşının en az 1700 TL olacağı daha önce bildirilmişti.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR