BIST 9.080
DOLAR 32,33
EURO 35,12
ALTIN 2.308,97
KPSS

2016 KPSS ne zaman açıklanacak?

KPSS sınav sonuçları ne zaman açıklanacak sorusunun cevabı memurhaber.com'da.

KPSS sonuçları henüz açıklanmadı. 2016 KPSS sonuçları Temmuz ayında açıklanacak. KPSS sonuçları ile ilgili ayrıntılı bilgi haberimizde.

Devlet kurumlarına bağlı olarak çalışan vatandaşlar kendilerine göre bir sınavdan geçmeleri ve de atanmaları gerekir. Aslında devlet kurumlarında çalışmakta hiç kolay değildir. Çünkü çeşitli bakanlıklarda ve de diğer kurumlar iş bulabilmek için vatandaşların sahip olmaları gereken bazı özellikler vardır.

Devlette kendi dairelerinde çalışacak vatandaş yapabilmesi için bazı özellikli nitelikler arar. Çünkü bu şekilde kendi devlet kurumlarına çalışacak bireylerin de gerekli olan bilgilere ulaşabilirler. Bu noktada sürekli olarak öğrencilere çeşitli sınavlar düzenlerler. Bu sınavlardan biri olan Kamu Personeli Seçme Sınavı sizlerin de bildiği gibi ülkemizde sürekli olarak yapılmaktadır.

Düzenli olarak yapılan bu Kamu Personeli Seçme sınavı lisans öğrencilerine her yıl diğer öğrencilere ise iki yılda bir kez yapılır. Bu nedenle öğrencilerin bu noktada yapması gereken tüm işlemler KPSS sınavına başvuruda bulunmaktır. Geçtiğimiz aylarda yapılan başvurular ve de KPSS sınavı artık sona ermiştir. Stresli ve de zor günler geride kalmış adayları KPSS sonuçları heyecanı sarmıştır.

KPSS SONUÇLARI HANGİ TARİHTE AÇIKLANACAK?

En son yapılmış olan KPSS sınavı KPSS A sınavıdır. Bu sınava giren öğrenciler lisans mezunu öğrencilerdir. KPSS sınavının ardından adayları saran KPSS sonuçları  henüz tam olarak bilinmektedir. KPSS sonuçlarının ne zaman açıklanacağı ÖSYM tarafında sınava giren adaylara duyurulmuştur.

ÖSYM’nin yapmış olduğu gerekli basın açıklamalarında KPSS sonuçlarının 9 Haziran tarihinde açıklanması bekleniyordu ancak ÖSYM resmi internet sitesi üzerinden yapılan resmi açıklamada KPSS sonuçlarının 14 Temmuz tarihinde açıklanacağı duyurulmuştur. Aynı başvuru işleminde olduğu gibi ÖSYM resmi internet sitesine T.C. kimlik numaranız ve Aday şifreniz ile giriş yaparak başvurularım yada duyurular bölümü üzerinden basit bir şekilde KPSS sonuçlarınıza ulaşabilirsiniz. KPSS sonuçları açıklandığında sizler aynı yukarıda ki yolu takip ederek kolayca bu işlemden yararlanarak KPSS sonucunuzu öğrenebilirsiniz.

KPSS sonuçlarının ardından sizler atam işlemi için verilen ÖSYM’nin tarihlerinde tercihlerini yapmak içinde hazırlanırsınız. Böylece sizler kolayca bu alanda ki işlemlerin bilgisine kolayca ulaşabilirsiniz. Hem de sadece internete bağlanarak bu bilgileri kısa bir zamanda öğrenebilirsiniz.
 

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR