BIST 9.092
DOLAR 32,38
EURO 35,05
ALTIN 2.326,55
KPSS

2016 KPSS memur atama takvimi ne zaman açıklanır?

2016 KPSS lisans sınavı 22 Mayıs'ta yapılacak peki bu durumda 2016-1 KPSS memur atama takvimi ne zaman açıklanacak?

2016 Lisans KPSS sınavı diğer yıllara göre daha erken yapılacağı (22 Mayıs) için memur adaylarını memur yerleştirme takvimi konusunda endişe sardı. Atama yapılacak kadrolar nasıl belirlenecek, 2016-1 KPSS memur atama takvimi ne zaman açıklanacak? İşte cevabı...

KPSS memur yerleştirme takviminin geçen yıllarda olduğu gibi bu yıl da Ocak sonuna doğru açıklanacağı tahmin ediliyor. 2016-1 merkezi memur yerleştirmesi 2014 KPSS puanıyla yapılacak son memur ataması olacağından mütevellit, 2016’da mezun olacakların mağdur olmayacağı bir takvimin açıklanması bekleniyor.


2016 KPSS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

22 Mayıs'ta yapılacak 2016 KPSS'nin sonuçları 9 Haziran’da açıklanacak...

 

KAMUYA İLK KEZ ATANACAK MEMUR ADAYLARI İLGİLENDİREN 20. MADDE

Kamu görevlerine ilk defa atanacaklar için yapılacak sınavlar hakkındaki yönetmeliğin 20. maddesinde atama yapılacak kadroların nasıl belirleneceği belirlenmiştir. Kadroların belirlenme süresiyle ilgili DPB’ye tam yetki verilmiştir.


Madde 20- Kamu kurum ve kuruluşları tarafından, açıktan atama yapacakları (B) grubu kadrolar için ilgili mevzuatı uyarınca yetkili makamlardan izin alındıktan sonra, bu kadroların koşullarının belirlenmesi amacıyla; yüksek öğretim kurumları ile yüksek öğretim üst kuruluşları, Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) Başkanlığına; bunların dışında kalan diğer kamu kurum ve kuruluşları DPB’ye başvurur.

Yerleştirme işlemine alınabilmesi için, bu kadrolara ilişkin bilgi ve aranan koşulların, sınavın yapılacağı tarihten 4 ay önce DPB’ye doğru ve eksiksiz olarak bildirilmiş olması şarttır.

DPB bu bildirimleri, Nitelik-Kod Kılavuzu'nda yer alan hususlara uygunluk yönünden inceleyerek sonucu, sınavın yapılacağı tarihten 3 ay önce ÖSYM’ye manyetik ortamda bildirir.



ÖSYM, bu kadrolarla ilgili olarak gerektiğinde kurumlarla son mutabakatı sağlar. Kamu kurum ve kuruluşları, DPB tarafından onaylanan Nitelik-Kod Kılavuzu'nda belirtilenler dışında ayrıca özel nitelik belirleyemez.

Ek Madde 1- Bu Yönetmeliğin 20 nci maddesinde yer alan süreleri ÖSYM ile birlikte yeniden belirlemeye DPB yetkilidir. (Ek fıkra : 8/7/2009-2009/15245 B.K.K.)

DPB'ce, ÖSYM'nin de görüşü alınmak suretiyle her yılın Ocak ayında bir yerleştirme takvimi belirlenir ve ilan edilir.

kpsscafe

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR